Najljepša od svih počasti Kobeu na NBA terenima: Ovako je preskočio Jordana

FOTO:

Niz momčadi je na utakmicama NBA lige odao počast poginuloj legendi Kobeu Bryantu tako što su simbolički bojkotirale početke mečeva, ali Timberwolvesi i Kingsi su pri tome otišli korak dalje.

Košarkaši najjače lige svijeta shrvani od boli zbog tragedije voljenog uzora nisu htjeli igrati neposredno nakon Kobeove pogibije, ali su morali. Kad su već na to bili prisiljeni, odlučili su Bryantu počast iskazati od početka meča.

Grizzliesi i Sunsi su to napravili prvi, zatim Spursi i Raptorsi pa Mavsi i Thunder i to tako da bi svaka od momčadi nakon podbacivanja uzela loptu i pustila da joj istekne napad u trajanju od 24 sekunde.

Kobe je, naime, u drugoj polovici karijere nosio upravo taj broj. Meč bi startali i tako što su čekali da prođe istek vremena za prijenos lopte preko centra, u žargonu poznato kao “osam sekundi”, što je još jedan hommage Kobeu, koji je u prvom dijelu karijere nosio dres s brojem 8.

Rivali u Minneapolisu napravili su sve to, ali i dodali nešto posebno. Igrači domaćina su nakon spomenutih gesti uzeli loptu i odnijeli je na crtu slobodnih bacanja, mjesto s kojeg je Kobe preskočio Jordana na tablici najboljih strijelaca svih vremena.

NAJEŽIT ĆETE SE KAD PROČITATE ŠTO PIŠU STRANI MEDIJI: “RANJENI DUVNJAK NOSIO JE HRVATSKU DO FINALA!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak