NAJVEĆA PLAĆA U POVIJESTI MLS-A: Otkriveno koliko će Messi zarađivati u Americi

FOTO:

Lionel Messi bi za 20-ak dana trebao debitirati kao nogometaš Inter Miamija, kluba u koji je prešao nakon što je raskinuo ugovor s PSG-om.

Odabrao je transfer u SAD umjesto odlaska u Saudijsku Arabiju gdje je trebao zarađivati 500 milijuna eura po sezoni. U intervjuu za El Pais predsjednik američkog kluba Jorge Mas objasnio je kako je došlo do tog posla.

“Mi smo još 2019. godine počeli razmišljati o tome kako dovesti Messija. On je čovjek koji može od MLS-a napraviti top 3 ligom svijeta. Jasno mi je da želi ostaviti svoj trag u Americi, a to može i izvan nogometnog terena. Kad se umirovi, dobit će vlasnički udio u klubu. Očekujem da njegov život poslije igračke karijere bude sličan onome koji imaju David Beckham ili Michael Jordan”, rekao je Mas pa otkrio Messijevu plaću:

“Zarađivat će između 50 i 60 milijuna eura godišnje. Cijeli ovaj posao sam dogovarao čak tri godine. Posljednjih godinu i pol smo vodili jako intenzivne pregovore s Leovim ocem Jorgeom. Bilo nam je važno da okružimo Messija s igračima njegove razine u koje ima povjerenja. S Busquetsom smo razgovarali posljednjih godinu dana. Dovest ćemo još dva ili tri igrača.”

HOĆE LI POŽALITI? EVO S KIM JE DINAMO DANAS RASKINUO UGOVOR!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak