NE, OVO NIJE ZAFRKANCIJA: Evo kada počinje izgradnja novog Maksimira!

FOTO:

Hrvatski nacionalni stadion, Dinamov stadion, općenito – neki novi stadion u Zagrebu ili okolici bila je tema HTV-ove emisije Otvoreno ovoga ponedjeljka. Prošireno, hrvatska stadionska infrastruktura, ona na kojoj nogometni klubovi iz tjedna u tjedan igraju njihove utakmice. Počevši od Dinama, koji će u utorak navečer na ruiniranom maksimirskom zdanju ugostiti renomirani RB Salzburg u 4. kolu Lige prvaka. Iako su se nakon pobjede protiv Chelseaja na otvaranju skupine neki i šalili nazivajući Maksimir Dinamovom velikom prednošću, neke se stvari moraju promijeniti. A kako je najavljeno – i hoće! I to vrlo brzo.

Da je tome tako, u emisiji su posvjedočili predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i Krešimir Antolić, član uprave Dinama. No, ključne vijesti dao je još jedan gost Otvorenog, Marko Milić. Glasnogovornik Vlade RH reći će:

– Ovo su iščekivale mnoge generacije, a uskoro bi trebala posati realnost. Idemo u izgradnju stradiona u Zagrebu! Sudjelovat će i država u tome financijski, ali uz druge dionike. Idemo i u obnovu/izgradnju/dogradnju sportskih građevina diljem Hrvatske!

Vijest je to koja je odmah postavila osmjeh na lice Kustiću i Antoliću, a ima i dodatak:

– U planu je novi Zakon u sportu kojeg ćemo imati početkom nadolazeće godine, a sada ga ministrica turizma i sporta predstavlja u Saboru. Vlada će svojom odlukom odrediti sportske građevine od nacionalnog značaja. U prvom redu vodit će se računa, gdje će igrati reprezentacija, to je glavni kriterij. Kada to odredimo, nakon konzultacija, uzima se u obzir i ulaganje koje smo zamislili. Sada se stvorio politički okvir u okviru raznih ministarstava izvršit će se ulaganja za stadion na kojem bi igrao Dinamo i gdje bi igrala reprezentacija. Tu mislimo i na Split, Rijeku i druge gradove od nacionalnog značaja. Drugim riječima, na sve gradove u kojima bi igrala reprezentacija – rekao je glasnogovornik Vlade.

U cijelom poslu bi dakle, trebali sudjelovati i HNS i Dinamo, uz razne dionike… A što kaže predsjednik HNS-a?

– Mi ovo apsolutno možemo pozdraviti. Predsjednik UEFA-e Čeferin i ja više smo puta razgovarali o problemu infrastrukture, i sad prije ždrijeba kvalifikacija Eura bio sam s Čeferinom i Bobanom, koji puno pomaže i razgovorima i dogovorima. Cilj je da se pokrene i obnova Poljuda, Varaždina, Koprivnice, Šibenika. Jako smo zadovoljni time kako napreduju ulaganja u sportske objekte. Nacionalni stadion je gdje god bude igrala reprezentacija, a Dinamo zaslužuje novi stadion. Imamo najlošiju nogometnu infrastrukturu, ja se nadam da će se 2023. godine krenuti u realizaciju.

A Krešimir Antolić iz Dinama će…

– To su sjajne vijesti! Možemo to samo pozdraviti. Mi smo prvi stavili u javnost prije nekoliko godina potrebu i želju da se obnovi ili u Maksimiru izgradi novi stadion. Dinamo radi na tome da napravimo uvjete za to da taj stadion i zaživi, napravili smo i materijal za natječaj, treba iči i arhitektonski natječaj, imamo već i vlastitu ekspertizu za tržište, a pozdravljamo inicijativu države. Doista je nevjerojatno da je stadionska infrastruktura takva kakva je. Dinamo i reprezentacija toliko su dali navijačima širom svijeta, ovo je sjajna vijest, treba se primiti posla i biti konkretan u cijelom tom projektu, A sada, idemo raditi – rekao je Krešimir Antolić, član uprave GNK Dinamo.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak