NJEMAČKA U ŠOKU: Evo tko se oprostio od reprezentacije!

FOTO:

Njemačka nogometna reprezentacija opet je šokirala svoje navijače. Ovog puta nisu mogli proći skupinu u kojoj su se nalazili Japan, Španjolska i Kostarika.

Ponajbolja reprezentacija uvijek dođe sa ambicijama da osvoji to Svjetsko prvenstvo, ali drugi put u nizu nisu ostvarili nokaut fazu. Nijemci su u skupini ispali i u Rusiji prije četiri godine, tada su kobni bili porazi od Južne Koreje (0:2), Meksika (0:1), a pobjeda protiv Švedske (2:1) ispala je tek kao slabašna utjeha.

Njemački Bild nakon novog debakla na SP-u “gori” od kritika: “Nakon Rusije 2018. mislili smo: Ne može biti gore. Danas znamo: Postaje još gore. Između je bilo EP 2020., kada smo pokleknuli u osmini finala (0:2 protiv Engleske). Tri turnira za redom na kojima nismo ništa napravili. Nogometni svijet nekad je drhtao pred nama. Sada je Njemačka samo nogometni patuljak.”

Nakon utakmice protiv Kostarike (4:2), Thomas Müller bio je jedan od prvih igrača koji je komentirao – i izgovorio riječi koje su zvučale kao kraj njegove reprezentativne karijere:

“To je apsolutna katastrofa! Ne znam kako dalje. Ako je to bila moja zadnja utakmica, onda bih želio reći nekoliko riječi njemačkim nogometnim navijačima. Bilo mi je veliko zadovoljstvo dragi ljudi. Imali smo sjajne trenutke. Trudio sam se da srce ostane na terenu u svakoj utakmici‘, rekao je svjetski prvak iz 2014., pa nastavio:

“Uvijek sam davao sve od sebe i ponekad su bile suze radosnice zbog mojih postupaka, ponekad su gledatelji imali bol na licu. Čak i ako nisam uspio u svim akcijama, činio sam to s ljubavlju. Sve ostalo moram vidjeti.”

Komentari

komentara

« Povratak