NJEMAČKI BILD LANSIRAO VELIKU VIJEST: Gvardiol sutra potpisuje za novi klub! Dinamu ide pravo bogatstvo!

FOTO:

Još sredinom prošlog mjeseca lansirala se velika vijest kako je Joško Gvardiol sve dogovorio s Manchester Cityem, ali cijeli posao se u međuvremenu samo otežao.

Neki mediji su pisali kako RB Leipzig uopće nema namjeru puštati Joška jer su odradili fantastičan posao prodavši Dominika Szoboslaija u Liverpool za ogromnih 70 milijuna eura. Čak su o tome govorili iz kluba pa je cijeli transfer nekako bio u stop zoni. Ovaj njemački prvoligaš još je prodao Nkunkua u Chelsea za 60 milijuna eura te još par igrača za manje iznose pa su tako sveukupno dobili čak 150 milijuna eura. Od toga su uložili 126 milijuna eura u nove igrače.

No, kako sada tvrdi Bild, izgleda da će ipak ostati bez Gvardiola! “Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol trebao bi stići u Manchester, gdje će u srijedu potpisati ugovor s Manchester Cityjem”, piše danas ugledni njemački list Bild. Avion s predstavnicima Leipziga sletio je u Englesku u podne, ali Gvardiol u njemu nije bio. Njemački klub pristao je na odštetu od 90 milijuna eura, a ne 100, koliko je u startu tražio.

Već u srijedu Gvardiol bi trebao potpisati ugovor i završiti rekordan transfer. Postao bi tako najskuplji branič na svijetu, prestigao bi Harryja Maguirea, koji je plaćen 87 milijuna eura. Također, oborio bi hrvatski rekord. Posebna priča je Dinamo, koji je Gvardiola prodao u Leipzig i od njegovog bi transfera u City trebao zaraditi 20 posto. Bilo bi to 18 milijuna eura, što je iznimna zarada za prvaka Hrvatske.

Leipzig i Manchester City pregovaraju za Gvardiola, a čini se da bi se mogli dogovoriti vrlo brzo. Preokret je to u priči o Gvardiolovom transferu. Najprije je Fabrizio Romano objavio da je njegov transfer u Manchester City siguran, a onda su to čelnici Leipziga hladno demantirali.

Komentari

komentara

« Povratak