NOVA AFERA U ŠPANJOLSKOM NOGOMETU: Sada je Real Madrid optužen za podmićivanje sudaca!

FOTO:

Real Madrid oglasio se službenim priopćenjem nakon optužbi kontroverznog Josea Manuela Villareja (73) da je Kraljevski klub, odnosno predsjednik Florentino Perez podmićivao suce.

Villarejo je španjolski biznismen i bivši časnik španjolske Nacionalne policije, koji je radio na tajnim zadacima. Optužen je za umiješanost u mrežu korumpiranih političara, poslovnih ljudi, policajaca i medijskih osoba poznatih u Španjolskoj kao “državna kanalizacija” i protiv njega se vodi postupak.

Kako god, milijunima Španjolaca poznat je kao kontroverzni tajni policajac koji raspolaže brojnim intrigantnim, ali i sumnjivim informacijama.

Villarejo je u razgovoru katalonski radio RAC1 optužio Pereza da je podmićivao suce prije Barcelone te da je predsjednik Reala nedodirljiv i da se zato ništa nije dogodilo. Kazao je i da je Barcelona pod vodstvom predsjednika Sandra Rosella takođe podmićivala suce, ali da je to Real radio još prije, prenosi poznati portal Gol.hr.

“Nemoguće je u ovoj zemlji suditi nešto što se tiče don Florentina“, odgovorio je Villarejo na pitanje kako to da se Barceloni i njezinim čelnicima sudi, a Realovi ostaju zaštićeni.

“Bio bi samoubojica onaj tko bi se usudio izvesti predsjednika Real Madrida na sud. Perez je nedodirljiv“, poručio je Villarejo, koji je bacio još jednu strelicu na Florentina putem anegdote s bivšim španjolskim visokorangiranim političarom i biznismenom Alfredom Perez-Rubalcabom.

“Nesretni Rubalcaba, koji je bio navijač Real Madrida, rekao mi je da ni ne razmišljam o odlasku u madridsku ložu jer je to sjajan televizijski studio.”

Perez nije dugo čekao s odgovorom.

“Predsjednik Real Madrida Florentino Perez, naredio je trenutačno pokretanje odgovarajućeg sudskog postupka protiv bivšeg povjerenika Villareja zbog lažnih optužbi iznesenih na katalonskoj radijskoj postaji RAC1”, stoji u službenom priopćenju madridskog kluba.

Villarejove optužbe na račun Reala i Pereza prokomentirao je i šef La Lige Javier Tebas.

“Villarejo je rekao dvije stvari, da je Florentino podmitio suce i također kaže da je nedodirljiv. Prvo, ako ima nešto, neka to dokaže. Villarejo puno priča, njegove optužbe su nevjerojatne, za svaku osudu. Zato često govorim o ‘novinarima u stilu Villareja’. Izmislite priču, objavite je i onda je odnesete na sud da vidite što je bilo”, rekao je Tebas i dodao:

“Morat će dati više dokaza. Ali onaj drugi dio, koji kaže da je Florentino nedodirljiv, da mu je to Rubalcaba rekao, u to vjerujem jer nije da to kaže Villarejo, nego je to opće poznato u ovoj državi. To svi znaju, to je objektivna činjenica. Rubalcaba je bio jako dobar prijatelj sa Florentinom. Dok je bio ministar unutarnjih poslova, Villarejo je bio policajac. Mogao mu je to ispričati”, zaključio je Tebas.

Komentari

komentara

« Povratak