ODIGRAO POSLJEDNJU UTAKMICU: Dinamo prodao Šutala!

FOTO:

Ovo će biti itekako tužna noć za sve navijače zagrebačkog Dinama. Modri su opet po tko zna koji put na šokantan način ispali u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a svega par minuta poslije utakmice stigla je nova tužna vijest.

Naime, Germanijak.hr je ekskluzivno objavio kako je Dinamo prodao Josipa Šutala u Ajax! Ako je i bilo dvojbi, one su posve nestale u subotu poslijepodne kada su Ajax i Dinamo konačno dogovorili sve uvjete transfera Josipa Šutala u redove “Kopljanika” iz Amsterdama.

Iako je za hrvatskog reprezentativca zanimanje pokazalo nekoliko europskih klubova koji su mogli zadovoljiti financijske apetite Dinama poput Napolija, Leipziga, Fiorentine, West Hama i Arsenala, najkonkretniji je bio Ajax koji je u Maksimir poslao svog sportskog direktora a nakon prve ponude od 12 milijuna eura, podigao je na dvadesetak i uzeo Šutala.

Najviše energije tijekom pregovora potrošeno je na dinamiku plaćanja. Ajax je htio platiti u tri godišnje rate, dok je Dinamo inzistirao da se sva odšteta isplati u dvije godine. Kada su to riješili kompromisom, sve ostalo je bila lakoća za dogovoriti.

Dakako, pomogla je i isključiva želja samog Šutala da nakon Neretve iz Metkovića, epizode u Istri i Dinama, upravo Amsterdam bude njegova sljedeća postaja a što je jasno rekao ljudima iz Maksimira.

Komentari

komentara

« Povratak