OPET SMO NAPRAVILI GLUPOST: UEFA će Hrvatsku žestoko kazniti!?

FOTO:

Nakon završnice Lige nacija u lipnju, Hrvatska se na savršeni način vratila kvalifikacijama za Euro upisavši dvije pobjede u rujanskom ciklusu protiv Latvije i Armenije. S obzirom da je Turska kiksala kod kuće, Vatreni su opet zasjeli na vrhu skupine.

Sada slijedi pauza koja traje točno mjesec dana pa će Zlatko Dalić i njegovi izabranici u listopadu igrati još dva susreta. 12. listopada u Osijeku igramo protiv Turske, a nakon toga samo tri dana poslije gostujemo u Walesu. HNS je za prvu utakmicu izabrao Opus Arenu u Osijeku. Plan je bio da upravo Osijek dobije najvažniju utakmicu zbog toga što trenutno imaju najmoderniji stadion u Lijepoj našoj.

Međutim, taj plan mogao bi se izjaloviti. Naime, Hrvatska bi tu utakmicu mogla igrati bez gledatelja! Prema pisanju Index.hr, HNS je nakon završnice Lige nacija u Rotterdamu zbog diskriminacije kažnjen sa 70 tisuća eura i jednim nastupom pred praznim tribinama ako se incident ponovi u sljedeće dvije godine. Platio je i 45 tisuća eura za bakljadu i 35 tisuća eura za gađanje sudaca čašama. Ukupno je to 150 tisuća eura kazne.

Na Rujevici protiv Latvije nije bilo problema, ali je u Armeniji došlo do tučnjave navijača na tribini. Sada treba vidjeti jesu li u njoj sudjelovali hrvatski navijači, a pretpostavlja se da jesu. Ako se to potvrdi, pitanje je kako će UEFA to tretirati.

U suštini, Hrvatska ima kaznu kod koje se kao recidivizam računa samo ponavljanje istog prekršaja, a diskriminacije u Armeniji, koliko je poznato, nije bilo. Tako da je teoretski moguće da se HNS u ovom slučaju izvuče na semantiku pa dobije samo novu, odvojenu kaznu, ali ništa se neće znati još nekoliko dana. Tek tada bi UEFA trebala dati svoj pravorijek.

Komentari

komentara

« Povratak