Otkrio teške detalje o životu u Hrvatskoj i poručio: Mi, Srbi, najgori smo za sebe!

FOTO:

Siniša Mihajlović slavni je srpski nogometaš koji je trenutačno trener talijanske Bologne. (večernji.hr)

Mihajlović je karijeru započeo u Borovu, nakon čega je nosio dresove Vojvodine i Crvene zvezde. Iz Beograda se zaputio u Italiju, najprije u Romu, a najzapaženije igrače dane ostvario je u Sampdoriji i Laziju. Pred kraj karijere nosio je dres Intera. Također, bio je član i generacije koja je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Čileu 1987. osvojila naslov prvaka za Jugoslaviju.

Od hrvatskih igrača tada su igrali Davor Šuker, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Robert Jarni, Igor Štimac, Dubravko Pavličić na čelu s izbornikom Mirkom Jozićem. U trenerskoj karijeri, od 2008. godine do danas, vodio je niz talijanskih klubova, ali i reprezentaciju Srbije.

U razgovoru s novinarom Ivanom Ivanovićem upravo se tog doba karijere, između ostalog, prisjetio jer nije imao najbolji odnos s tamošnjim novinarima.

Brojni su ga za vrijeme mandata kritizirali: Mi smo najgori za sebe kao narod. Više sam cijenjen u Italiji i inozemstvu nego u Srbiji. Ja sam bio izbornik reprezentacije, što je u državama koje vole nogomet najvažnija pozicija nakon predsjednika. Kada te vide jednom u tri mjeseca, svi te hvale, a kada te gledaju svaki dan, onda kažu: “Ma, on je kondom.” Kod nas je veliki broj ljudi koji ne žele dobro… Kao da im je drago da stvari ne idu kako treba.”, rekao je Mihajlović.

U razgovoru se prisjetio i utakmice s Hrvatima u Beogradu, gdje je objašnjavao sve probleme s kojima se može susresti izbornik.

“Može se dogoditi da za važne utakmice, u sedam dana, ozlijede se dva-tri glavna igrača. Ili velik broj njih ne bude u formi ili ne igraju za svoje klubove. U zadnjoj utakmici, kada smo igrali s Hrvatima u Beogradu, tjedan dana nakon tog susreta od 17 igrača, njih 14 igralo je u europskim natjecanjima. U odnosu na godinu prije kada su ih igrala samo trojica.”, objasnio je Mihajlović.

Progovorio je i o svom djetinjstvu u Borovu, gdje je dijelio jednu bananu sa svojim bratom.

“U Hrvatskoj, gdje sam rođen, tada je kilogram banana stajao kao mjesečna plaća moje majke. Ona bi nam kupila jednu bananu pa bismo je brat i ja podijelili. Rekao sam joj, kada postanem bogat, da ću kupiti kamion banana, ali nisam to još učinio.”,zaključio je.

GRADI SE MOĆNA EKIPA: MANCHESTER UNITED POTPISAO JEDNOG OD NAJTRAŽENIJIH NAPADAČA EUROPE UZ ODŠTETU OD 70 MILIJUNA EURA!

NAJKONTROVERZNIJI ŠPANJOLSKI SUDAC OTKRIO KAKO NAVIJAJU SUCI U PRIMERI I PODIGAO BURU

DONIRAJ ZA MARSU: Kultni hrvatski klub traži pomoć od navijača kako bi ušli u drugu ligu!

 

Komentari

komentara

« Povratak