PROCURIO IZNOS: Evo koliko je Dinamo platio Ademija!

FOTO:

Legendarni kapetan zagrebačkog Dinama, Arijan Ademi, vratio se u Maksimir nakon što je pet mjeseci proveo u dalekoj Kini gdje je bio član tamošnjeg Beijing Guoana.

‘Aki’ je za kineskog prvoligaša odigrao 19 utakmica te je pritom postigao dva pogotka i tri asistencije. Koliko je Ademi bio važan Dinamu možda najbolje svjedoči činjenica da je klub odlučio povući broj 5 dok ne završi karijeru. Ipak, petica se sada vratila sa stilom.

Iz aviona se vidjelo kako je Dinamo u golemim problemima s obzirom da uvodni dio prijelaznog roka nije pametno odrađen. Na samom početku došao je francuski stoper Bernauer koji trenutno ne izgleda kao pojačanje. Nakon toga samo su bile špekulacije, i što se tiče odlazaka i dolazak. A na vraćanju Ademija radilo se čak mjesec i pol prenose domaći mediji.

Kinezi su pružili tvrd otpor jer nisu htjeli ostati bez ključnog igrača, ali na kraju je ipak pao dogovor u posljednjim satima ljetnog prijelaznog roka. ‘Transfermarkt’ tako piše da je Dinamo uplatio Kinezima svega 300 tisuća eura na ime odštete za Ademija.

Neki naši mediji također dodaju kako će Kinezima pripasti dodatni novac kroz bonuse vezane za broj odigranih utakmica u dresu Dinama.

Komentari

komentara

« Povratak