RAZLOG JE BIZARAN: Jedan od najvećih klubova tužio Football Manager!

FOTO:

Nogometna simulacija Football Manager prema mnogima je daleko ispred PES-a ili FIFA-e. Fanovi ovog serijala došli su na svoje kada se gotovo cijeli svijet našao u karanteni zbog pandemije koronevirusa. Naime, u tom periodu igricu je igralo najviše ‘managera’.

No, sada se kreatori poznate simulacije nalaze u problemima, i za to je kriv Manchester United! Slavni engleski klub odlučio je tužiti kreatore zbog kršenja autorskih prava, prenose ovu vijest gotovo svi vodeći otočki mediji.

Klub se žalio kako su spomenute firme povrijedile klupski zaštitni znak time što u igri nisu koristile službeni Unitedov grb, već “pojednostavljeni crveno-bijeli logotip”. Na prvom saslušanju je u petak pravni zastupnik kluba Simon Malynicz rekao:

“Manchester United je jedno od najslavnijih imena i najvećih brendova u svijetu nogometa. Novac koji klubovi uprihode od licenciranja svojeg imena je veoma značajan. Proizvodi i usluge koje klub licencira imaju velike dobizi od prava na ime kluba, njegovu pobjedničku kulturu i prepoznatljive vrijednosti.”

Predstavnik optuženih Roger Wyand izjavio je kako je pojednostavljeni grb kluba jedan od generičkih predložaka unutar igre te da nema osnove za pravno gonjenje.

”Prijašnjih su godina primjerci igre redovno bili slani ljudima u samom klubu, a reakcije su bile brojni pozitivni komentari u medijima i na društvenim mrežama.”, rekao je Wyand.

OBJAVLJENA ŠOKANTNA SNIMKA: IGRAČ DINAMA DOBIO TAKVU ŠAMARČINU DA SE SRUŠIO SA STOLCA!

MODRIĆ DIRNUO ŠPANJOLSKU: TEŠKO BOLESNOM DJEČAKU DAO NAJLJEPŠI ROĐENDANSKI POKLON

CIJENA PALA ZBOG KORONAVIRUSA: PSG nudi 60 milijuna eura za sjajnog napadača!

Komentari

komentara

« Povratak