Ronaldinho, Ryan Giggs i Nicolas Anelka opet na nogometnim terenima!

FOTO:

Ronaldinho, Ryan Giggs, Nicolas Anelka i brojne druge nogometne zvijezde, opet će istrčati na nogometne terene i to na velikom turniru u Pakistanu.

Promocija nogometa u Pakistanu

Bivši nogometni velikani Ronaldinho, Ryan Giggs, Nicolas Anelka, Robert Pires, Roberto Carlos te golman David James samo su neki od igrača koji će sudjelovati na turniru u najvećem pakistanskom gradu Karachiju.

Turnir organizira privatna kompanija World Group, a glavni je cilj promocija nogometa u Pakistanu, čija se nogometna reprezentacija trenutno nalazi na 200. mjestu FIFA-ine top liste (od ukupno 211 mjesta).

Za nas je ovo veliki događaj. Nikad nismo mogli ni sanjati da ćemo ugostiti ovako velike zvijezde u Pakistanu!“, izjavio je kapetan pakistanske nogometne reprezentacije Kaleemullah Khan te nastavio: „Odrastao sam gledajući Ronaldinha na televiziji i ne mogu vjerovati da ja on sada ovdje, u Pakistanu.“

Na ovaj događaj se osvrnu i veliki Ryan Giggs: „Pakistanski navijači nisu do sad imali prilike vidjeti uživo strane igrače i ovo je velika prilika da uživaju u vrhunskom nogometu u svojoj vlastitoj domovini.“

Najomiljeniji sport – kriket

Kriket je glavni sport u Pakistanu i njihova nacionalna vrsta o ovom sportu ostvaruje impresivne rezultate na svjetskoj razini. Ipak, Pakistan od 2009. nije omiljena destinacija sportaša. Naime, te je godine ondje izvršen napada na gostujuću kriket reprezentaciju Šri Lanke i otad je Pakistan na lošem glasu, kao nesigurna zemlja za sportska događanja.

Posljednjih godina, osim kriketa, blago raste zanimanje za nogomet, osobito za Premier ligu, La Ligu i Bundesligu. Zanimljivo je da Manchester United  ima veliku koloniju svojih navijača baš u Pakistanu.

NIJE ZAFRKANCIJA: Usain Bolt počinje nogometnu karijeru u velikom klubu!

Komentari

komentara

« Povratak