Rossoneri, sanjate li? Milan u nemogućoj misiji želi vratiti odbjeglog sina!

FOTO: AC Milan

Milan se polako, ali sigurno sprema na povratak među elitne klubove. Kako bi to lijepo izgledalo da jedan od vođa novog projekta postane igrač koji je ponikao u klubu. 

Milan želi vratiti Aubameyanga

Novi generalni direktor Milana Marco Fassone te sportski direktor Massimiliano Mirabelli održali su sastanak s čelnicima Borussije Dortmund u Njemačkoj. Talijani su se raspitivali za sjajnog napadača Pierre-Emericka Aubameyanga, čija je cijena između 65 i 70 milijuna eura.

Malo je poznato kako je Pierre-Emerick Aubameyang bio junior Milana u sezoni 2007-08. Ipak, u klubu nisu previše vjerovali u njega, pa su ga redovito slali na posudbe. Tada nepoznati Gabonac bio je na posudbama u Dijonu, Lilleu, Monacu i Saint Ettienu. Naposljetku je Saint Ettiene odlučio “ukrasti” mladog napadača velikanu iz Italije. Platili su ga samo milijun eura, a danas on vrijedi pravo bogatsvo.

Osjeća da duguje klubu

Rossoneri će sjajnog napadača morati masno platiti, ali tu je i borba s ostalim velikanima. Zanimanje za 27-godišnjaka pokazali su Arsenal, Chelsea i Real Madrid. Danas poznati nogometaš može birati gdje želi igrati. Ne tako davno dotaknuo se priča o povratku u Milan…

“Da, postoji žal zbog odlaska iz Milana, ali to je ipak bila prava odluka. Vidio sam Gallianija tijekom finala Lige prvaka u Milanu i ugodno smo popričali. Čestitao mi je na svemu što sam do sad postigao i otvoreno mi rekao kako su mi vrata kluba uvijek otvorena.  Ja sam se nasmijao i rekao da bi mi bilo zadovoljstvo vratiti se…”, rekao je kroz osmijeh Aubameyang.

Klub mora u šoping

Pred Rossonerima su burni dani. Već dugo se priča kako će doći novac iz Azije, ali još uvijek se ništa ne događa. Klub jednostavno mora dobro uložiti veliki kapital jer mnogi i dalje misle kako je ovo jednostavno limitirana momčad. Tu je puno mladih nogometaša koji imaju ogroman potencijal. Jedino što im sada treba je čvrsta i kvalitetna ruka koja će iz njih izvaditi što je više moguće.

Klub i dalje trpi tipične turbulencije koje ih prati već godinama otkad nisu dio elite. Teško je očekivati da se ovakav AC Milan može boriti sa Juventusom i Romom. Šoping je obavezan, a igrači poput Aubameyanga čine se kao pravi pogodak. Jedino je pitanje hoće li klub zaista trošiti takve novce na nove igrače…

 

Komentari

komentara

« Povratak