Šef komisije hrvatskih nogometnih sudaca dao svoj sud o spornim situacijama na Superkupu!

FOTO:

Šef komisije hrvatskih nogometnih sudaca, Bruno Marić, prokomentirao je vruću temu u hrvatskoj sportskoj javnosti.

Nije bilo spornih situacija?

Dinamo je sinoć osvojio Superkup pobjedom protiv Hajduka na Maksimiru. 1:0. Strijelac je bio Martin Baturina. Kao što to obično biva, nakon najvećeg hrvatskog derbija se detaljno seciraju sve situacije, ali i suđenje. Hajdukovci smatraju kako je sporno isključenju trenera Ivana Leke, a dio Hajdukovih navijača smatra da slovenski napadač Jan Mlakar nije napravio prekršaj na Livakoviću kada je Dinamovom golmanu ispala lopta nakon sudara s njim.

Šef hrvatskih sudaca Bruno Marić dao je svoje viđenje o jučerašnjoj utakmici:

„Ne bih se upuštao u internetske analize. Za komisiju nogometnih sudaca ne postoji nijedan sporni detalj s utakmice koji bi trebao biti predmet detaljnije analize. Što se tiče ponašanja trenera i reakcije sudaca, o tome sam sve već ranije rekao.”

Podsjetimo, Marić je sinoć odmah nakon utakmice komentirao Lekino isključenje:

„U incidentu koji se dogodio u 45.+1 minuti sudac je donio ispravnu odluku i dosudio neosporni prekršaj te korigirao pogrešnu odluku prvog pomoćnog suca. Reakcija trenera gostiju iz tehničkog prostora bila je kontinuirano nesportska, neprimjerena i jasno diskreditira i potkopava autoritet sudaca. Nakon izrečene opomene trener je kontinuirano nastavio s nesportskim ponašanjem koje diskreditira sliku utakmice i nogometa. Sudac je sukladno posljednjim smjernicama UEFA-e neodgovorno ponašanje ispravno sankcionirao isključenjem. Odlični trener Ivan Leko, nažalost, danas je pogriješio.”

Komentari

komentara

« Povratak