SKANDALOZNE RIJEČI BIVŠEG SRPSKOG NOGOMETAŠA: “Dinamo mora biti izbačen iz Europe!”

FOTO:

Nastavlja se priča o huliganskim neredima koji su se dogodili u noći s ponedjeljka na utorak u Ateni, glavnom gradu Grčke. Mnogi su se nakon toga pitali hoće li Dinamo biti kažnjen zbog vlastitih navijača, ali to su na kraju ipak bile samo prazne priče.

UEFA je nakon tragedije odgodila utakmicu pa će hrvatski prvak na teren sljedećeg tjedna. Prva utakmica se igra 15. kolovoza u Zagrebu od 20 sati, a uzvratni meč na rasporedu je tri dana poslije. Nije poznato tko je ubojica AEK-ovog navijača. Iz grčkog kluba su ogorčeni na Dinamo, a Dinamo im je žestoko odgovorio.

No, nisu samo Grci odlučili žestoko udariti na hrvatskog prvaka. To je napravio i bivši srpski nogometaš Petar Puača. On smatra kako Dinamo treba izbaciti iz Europe, i to na pet godina: “Po meni je najveća odgovornost samo kluba. Kada je bilo koja europska utakmica u pitanju, očekuje se organizacija putovanja i da navijači budu pod kontrolom”, rekao je za Kurir pa nastavio:

“Hrvatski i grčki MUP je zatajio. Mislim da su navijači Dinamo Zagreba poznati kao ekstremni, kojima se ovakvo nešto ponavlja već deseti ili 15. put. Mislim da je najbolje da se Dinamo Zagreb izbaci na pet godina iz Europe, to je najmanje što se treba dogoditi. Isto tako, mislim da bi trebali napraviti ono što je napravljeno u Engleskoj s navijačima. Ako kročiš na teren ili napraviš bilo kakvu glupost, ideš u zatvor na pet godina.”

Puača je u karijeri igrao za Crvenu zvezdu, Partizan, OFK Beograd, Obilić, Helsingborgs, Cremonese, Vojvodinu, Zetu, AEK Larnacu, Borac iz Čačka te Nyíregyházu. Karijeru je završio 2005. godine, a u 162 utakmice profesionalnog nogometa bivši je napadač zabio 62 gola.

Komentari

komentara

« Povratak