SLUŽBENO: Juan Mata potpisao za novi klub!

FOTO:

Španjolski veteran, Juan Mata, uspješno je odradio jednogodišnji ugovor s turskim velikanom Galatasarayem s kojim je osvojio prvenstvo. Ipak, suradnja nije produljena pa je legendarni Španjolac mora pronaći novi angažman.

Bivši igrač Valencije, Chelseaja i Manchester Uniteda tako se odlučio po prvi put u karijeri otisnuti izvan Europe. Mata je danas postao član japanskog prvoligaša Vissel Kobea, kluba u kojem je nedavno igrao Andres Iniesta.

35-godišnji Mata došao je kao slobodan igrač nakon što je ljetos napustio Galatasaray za koji je u jednoj sezoni odigrao 18 utakmica.

Mata je naslijedio bivšeg suigrača u selekciji Andresa Iniestu koji je u japanskom klubu proveo pet godina između 2018. i 2023., kao i Davida Villu koji je ondje igrao između 2019. i 2020. “Ponosan sam što ću ići njihovim stopama u ovoj zemlji”, izjavio je Španjolac na konferenciji za novinare.

Juan Mata, koji je većinu svoje karijere proveo u Španjolskoj i Engleskoj, osvojio je Ligu prvaka 2012. i Europa ligu 2013. s Chelseajem, zatim 2017. s Manchester Unitedom. Mata je prošao školu nogometa Real Madrida, za čiju je drugu momčad nastupao. Igrao je i u Valenciji.

Komentari

komentara

« Povratak