SLUŽBENO: RB Leipzig doveo zamjenu za Gvardiola!

FOTO:

Njemački prvoligaš RB Leipzig zaista će pamtiti po dobrome pamtiti ovaj ljetni prijelazi rok s obzirom da su od prodaje zaradili čak 240 milijuna eura!

Fascinira podatak da su redom prodavali Nkunkua u Chelsea, Szoboszlaija u Liverpool i na kraju Gvardiola u Manchester City. Iz kluba su još otišli Alexander Sorloth, Tom Kraub i Josep Martinez.

A bio je Leipzig aktivan i što se tiče ulaznih transfera pa su tako uložili 156 milijuna eura. Novi članovi ovog klub postali su Lois Openda, Christoph Baumgartner, Benjamin Šeško, Nicolas Seiwald, El Chadaille Bitshiabu i Castello Lukeba.  Ovaj potonji upravo je stigao danas iz francuskog velikana Olympique Lyona.

RB Leipzig odlučio je kupiti 20-godišnjeg Castelloa Lukebu za 30 milijuna eura. Radi se o mladom reprezentativcu Francuske za koju je upisao deset nastupa. Proizvod je jake Lyonove škole nogometa. U dresu Lyona sveukupno je upisao 68 nastupa.

Lukeba bi u Leipzigu trebao zamijeniti hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola, koji je nedavno prešao u Manchester City, osvajača Lige prvaka, Premier lige i FA kupa, za 90 milijuna eura.

“RB Leipzig gaji osobit stil igre. To je odlično mjesto za napredak mladih igrača i dosta je francuskih igrača odabralo taj put ranije”, rekao je Lukeba.

Komentari

komentara

« Povratak