ŠOKANTNA IZJAVA PREDSJEDNIKA HAJDUKA: “To sam trebao napraviti nakon Superkupa…”

FOTO:

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić dao je intervju na panelu Sportfesta u Poreču. “Ako sam išta napravio u ove dvije godine, mislim da je dobro što smo postavili da svatko radi svoj posao. Nadzorni odbor nadzire, predsjednik vodi, sportski direktor vodi sportsku politiku, a trener se drži terena i svlačionice. U tom kontekstu, ne mogu reći da je to uvijek tako bilo”, rekao je Jakobušić.

Spomenuo je bivšeg trenera Hajduka Paola Tramezzanija, koji je u splitskom klubu bio u prvoj polovini prošle godine. “Mi smo ga doveli 17. siječnja, a 8. veljače znao sam da on neće ostati, ali smo čekali do kraja”, rekao je Jakobušić i otkrio da Tramezzani to nije znao do posljednjeg ili pretposljednjeg dana.

“Kad nemaš znanja i iskustva kao ja, onda odluke donosiš po osjećaju. Zato smo čekali dva kola dulje da smijenimo Jensa. Doveli smo Valdasa s ciljem da Hajduk bude konkurentan. I to se dogodilo. Mi nismo prvenstvo osvojili samo iz jednog razloga, a to je zato što nismo bili spremni za to.

Nije logično da u prvoj godini sve osvojiš. Prepali smo se. U tom trenu 94 posto svih zaposlenika nije ništa osvojilo i teško je mijenjati sustav jer oni ne znaju što se treba žrtvovati za osvojiti nešto”, izjavio je Jakobušić.

Rekao je i da su odbili veliku ponudu za ofenzivca Jana Mlakara. “S Valdasom smo dosegli što smo htjeli. Jesam li zadovoljan? Nisam, falilo nam je to prvenstvo. Negdje 13. veljače dobili smo veliku ponudu za Jana Mlakara, a znao sam da dolazi Nikola Kalinić i nismo prihvatili prodaju.

Rekao sam tada da ne želim da ljudi misle kako nemamo novca, da se rješavamo igrača. Kad ideš za naslov, ne radiš poteze koji oslabljuju momčad”, rekao je Jakobušić, nakon čega se dotaknuo Valdasa Dambrauskasa, koji je prije mjesec dana dobio otkaz kao trener Hajduka.

“Sada ćete reći kako sam lud, ali za mene je utakmica sezone bila Superkup s Dinamom. Mi smo mogli uzeti dva naslova u samo 42 dana, pa to Hajduk nije napravio godinama! Za mene je to bila najvažnija utakmica, 42 dana sam mislio samo o tome, svaku noć sam spavao s tom mišlju, prvo bih ujutro kazao Superkup, a onda bih se probudio.

Onda se dogodilo da smo izgubili Superkup. Sad mi je žao što Valdasa tada nismo smijenili”, rekao je Jakobušić te nastavio: “Tri su stvari ključne za Hajduk: pobjede, dobra igra i razvoj mladih igrača. Kad ti trener kaže da on nije taj za razvijanje mladih, onda je sve jasno.”

Komentari

komentara

« Povratak