SRPSKI MEDIJI NE MOGU VJEROVATI: “Propali smo. Ovo je katastrofa”

FOTO:

Srpski klupski nogomet ušao je u ovu sezonu kao 11. na UEFA-inoj listi nacionalnih koeficijenata. Crvena Zvezda je tako direktno u Ligi prvaka, a da je sve bilo kako treba, također su mogli imati još dodatna tri kluba u skupinama.

Međutim, na kraju će se zadovoljiti sa sveukupno tri kluba u skupinama (Crvena Zvezda u Ligi prvaka, TSC Bačka Topola u Europa ligi i Čukarički u Konferencijskoj ligi). Naravno, to je po prvi put da će Srbija imati čak tri kluba u skupinama što je zaista i dalje fantastičan uspjeh. Primjerice, Hrvatska nikada nije imala tako nešto nego nam je i dalje vrhunac samo dva kluba.

Ipak, naše susjede najviše je razočarao ishod utakmica u kvalifikacijama. Do prošlog tjedna nizali su samo poraze (Vojvodina oba puta izgubila od APOEL-a, TSC oba puta izgubili od Brage da bi potom Partizan napokon svladao azerbajdžanski Sabah. Treba istaknuti da je Partizan prošao dalje nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

A tragično ljeto nastavljeno je i sinoć. Naime, Partizan je teško stradao kod danskog Nordsjællanda s netvarnih 5:0. Novu tugu priredio je Čukarički koji je izgubio kod Olympiacosa 3:1. Kada sve rezultate stavite na papir onda je ovo statistika Srbije: U osam utakmica upisali su čak sedam poraza i samo jednu pobjedu!

Naizgled nema razloga za dramu jer Srbiji su zajamčena čak tri mjesta u grupnim fazama eurokupova. Međutim, Srbima je realnost crna, a toga su svjesni njihovi mediji. Na udarnim mjestima pišu “Košmarno ljeto srpskih klubova u Europi. Sedam poraza u osam mečeva. Propada nacionalni koeficijent!”, što je naslov Monda. Isti izvor nastavlja:

“Neuspjesi srpskih timova u kvalifikacijama, na početku sezone koja je po više osnova povijesna. Imat ćemo tri kluba u grupnoj fazi, ali čemu se u njoj možemo nadati? U sezoni u kojoj imamo izravnog sudionika Lige prvaka Crvenu zvezdu, koja i dalje igra samo domaće prvenstvo i čeka ždrijeb 31. kolovoza, svi preostali srpski predstavnici doživjeli su glatke ili baš teške poraze ili bolne eliminacije i tako je značajno ugroženo 15. mjesto, koje Srbija mora sačuvati u borbi za nacionalni koeficijent.”

Telegraf pod naslovom “Poraz Partizana košta cijeli srpski nogomet: Strmoglav pad na UEFA rang listi poslije katastrofe crno-bijelih” piše: “Posljedice ovog neuspjeha mogu biti jako ozbiljne, jer je 15. mesto, koje je ključno za osiguravanje pet predstavnika u europskim takmičenjima, sada ozbiljno narušeno. Ova situacija je posebno relevantna za sezonu 2025./26. s obzirom na to da je Srbija već osigurala pet predstavnika za sezonu 2024./25., čime je ranije osigurala čak 11. mjesto.

Srbija je sada pala na 13. mjesto na listi UEFA-e, s 27.375 bodova. Norvežani, Ukrajinci, Izraelci, Danci i Česi trenutno su van opasne zone, ali ima zabrinjavajućih signala s obzirom na to da se ukupni srpski rezultati dijele s pet klubova. TSC, Čukarički i Crvena zvezda će vjerojatno imati ozbiljnu konkurenciju u svojim grupama.

Tako će opet sve biti na Crvenoj Zvezdi koja je dobila dodatne bodove zbog ulaska u skupine, dok se ne piše dobro TSC-u i Čukaričkom. Razlog? Oba srpska kluba će biti u posljednjem potu prilikom ždrijeba pa im tako prijete jako teške skupine…

Komentari

komentara

« Povratak