STIGLA POTVRDA: Dinamo je jučer žestoko oštećen protiv Salzburga!

FOTO:

Sinoć je Dinamo na Maksimiru u 4. kolu grupne faze odigrao 1:1 protiv Salzburga. Gosti su poveli u 12. minuti sretnim golom Siewalda nakon niza povezanih pogrešaka igrača hrvatskog prvaka, a Dinamo je izjednačio u 42. minuti.

Ljubičić je, pokazat će se, zabio za konačnih 1:1. S ovim remijem Modri su u jako teškoj poziciji dva kola prije kraja, no priča je mogla biti sasvim drugačija da je njemački sudac Tobias Stieler priznao gol koji je u 19. minuti postigao Bruno Petković.

Mislav Oršić je ubacio iz kornera, Bruno Petković nogom iz prve zabio, ali je sudac dok je lopta bila u zraku zaustavio akciju zbog obostranog povlačenja i sudara Dine Perića s jednim gostujućim igračem na rubu šesnaesterca. Dinamovci su pobjesnili na suca, ali uzalud jer nije ni mogao promijeniti odluku budući da je akciju prekinuo prije Petkovićevog udarca, iako su svi nogometaši bili nastavili igrati do ulaska lopte u mrežu.

Bila je to prilično neobična situacija jer je Stieler nakon rasprave s igračima obje momčadi donio odluku da se korner za goste ponavlja. Za komentar sporne situacije iz Index.hr su zamolili jednog hrvatskog nogometnog suca, koji je rekao da smatra da je Nijemac pogriješio te da nije trebao ništa suditi.

”Osobno mislim da je sudac pogriješio što je uopće sudio išta, barem mi snimka ne sugerira prekršaj Perića, a ako je već sudio, onda nastavak igre ne može biti ponavljanje kornera jer je lopta bila u igri kada je on svirao, dakle izveden je korner. Nastavak je mogao samo biti izravni udarac za Salzburg. Iako je on sudio prije nego što je Petković igrao, mislim da je ovo bila nesretna odluka”.

Komentari

komentara

« Povratak