STRAŠAN TRANSFER: Nikola Vlašić odlazi u Englesku u četvrtom najvećem transferu hrvatskog igrača svih vremena!

FOTO:

Hrvatski reprezentativac, Nikola Vlašić, spreman je za veliki povratak u engleski Premiership gdje će sada nositi dres kultnog West Hama.

Najveći favorit za dovođenje Vlašića bio je talijanski velikan AC Milan, ali Talijanima se osvetilo odugovlačenje i konstantno cijenkanje s tvrdoglavim Rusima koji nisu htjeli popustiti. Potom se u igru uključio West Ham koji je na kraju i kompletirao veliki transfer.

Odšteta je 30 milijuna eura, od čega će CSKA dobiti 22,5 milijuna, a Everton 7,5 milijuna jer prilikom Niksijeva transfera iz Liverpoola u Moskvu klubovi su dogovorili da iznos veći od 15 milijuna eura, koliko ga je CSKA platio, dijele 50:50.

Odlične vijesti dolaze i za Hajduk Split. Naime, bivši klub Vlašića će dobiti oko pola milijuna eura. U pitanju je fond za razvoj igrača.

Vlašić je sve potrebne dogovore već obavio, unaprijed, jer je želio da se sve na vrijeme riješi kako bi se u miru mogao koncentrirati na obaveze reprezentacije. Isto tako treba istaknuti kako je ovo četvrti najveći transfer nekog Hrvata.

Na prvom mjestu i dalje je Mateo Kovačić koji je u ljeto 2019. godine prešao iz Real Madrida u Chelsea za 45 milijuna eura. I na drugom mjestu je Mateo Kovačić, ali tu je njegov transfer iz Intera u Real koji je plaćen 38 milijuna eura. Na trećem mjestu je Luka Modrić sa svojim transferom iz Tottenhama u Real Madrid. Taj transfer iznosi 35 milijuna eura.

Komentari

komentara

« Povratak