TO ĆE BITI PRAVI SHOW: Evo u kojoj državi se vidi Pep Guardiola!

FOTO:

Pep Guardiola prema mnogima je danas jedan od najboljih trenera na svijetu, ako ne i najbolji. Slavni španjolski strateg dao je veliki intervju za talijanski Corriere dello Sport u kojem je govorio o svojoj karijeri, pa i vremenu provedenom u Bresciji.

Pep je kao igrač većinu karijere proveo u dresu Barcelone, a također je nekoliko godina nosio dresove Brescije i Rome u talijanskoj Serie A. Nakon toga se otisnuo u katarskom Al Ahliju SC te meksičkom klubu Doradosu. U Bresciji je igrao s velikim Baggiom kojeg itekako cijeni:

“Johan Cruyff ga je uvijek hvalio. Želio ga je vidjeti u španjolskoj ligi i zanimalo ga je kako bi se prilagodio na španjolski nogomet. Baggio je tih godina mogao igrati gdje je želio, ali nije bilo nikakve šanse da ga se nagovori da napusti Italiju”, rekao je Guardiola i nastavio:

“U Italiji su bili svi najbolji igrači, a oni koji nisu, tamo su željeli otići. Kad su me kontaktirali ljudi iz Brescie, nije mi trebalo puno vremena da se odlučim. Ako je Baggio bio tamo, onda je bilo jasno da imaju velike planove. Baggio je bio zvijezda, ali je sve oko sebe tretirao jednako, od predsjednika do čistačica.”

Neki kažu kako će Pep svoju trenersku karijeru nastaviti upravo u Italiji gdje je jako povezivan s Juventusom, a on već zna tko će mu biti pomoćnik kada dođe u Serie A:

“Svi mi danas živimo u brizi zbog onoga što se događa oko nas, a zaboravljamo ono što je u nama. Baggio je suprotnost. On voli svoj unutarnji mir, svoju obitelj, bavi se budizmom i uživa u malim stvarima. Kad budemo imao 72 godine i kad budem radio u Italiji, pitat ću ga da mi bude pomoćnik. Pokušat ću ga nagovoriti da se vrati u nogomet, ali to će biti jako teško”, dodao je Guardiola.

Pep je danas trener Manchester Citya, a za tjedan dana ga očekuje finale Lige prvaka protiv Chelseaja.

Komentari

komentara

« Povratak