Tom Brady ulaže u europski nogomet: Postao vlasnik kluba u Engleskoj

FOTO:

Bivša NFL zvijezda Tom Brady postala je manjinski vlasnik engleskog drugoligaša Birminghama, objavio je u četvrtak engleski klub.

Sedmerostruki osvajač Super Bowla Tom Brady sklopio je partnerstvo s holdinškom kompanijom Birmingham City Knighthead Capital Management LLC i postao predsjednik novog savjetodavnog odbora Birminghama.

“Birmingham je kultni klub s toliko povijesti i strasti i biti dio Bluesa za mene je prava čast”, rekao je Brady u videosnimci objavljenoj na stranicama kluba, prenosi portal Gol.hr.

U klupskom priopćenju stoji da će Brady “primijeniti svoje opsežno iskustvo u vođenju i stručnost u nekoliko komponenti kluba, uključujući suradnju s odjelom sportske znanosti za savjetovanje o zdravlju, prehrani, wellnessu i sustavima i programima za oporavak”.

Birmingham je posljednji put igrao u Premier ligi 2011. godine kada je osvojio Liga kup. Brady, najuspješniji quarterback u povijesti NFL-a, šest je puta osvojio Super Bowl s New England Patriotsima i jedan s Tampa Bay Buccaneersima. U veljači je, nakon poraza Tampe u play-offu, objavio da odlazi u mirovinu.

Komentari

komentara

« Povratak