TRENER DINAMA JE SINOĆ BIO U PRAVU: Evo koga je doveo Dinamo!

FOTO:

Trener Dinama, Sergej Jakirović. nakon jučerašnje pobjede kod Osijeka otkrio je okupljenim novinarima kako će klub do kraja prijelaznog roka odraditi još 3-4 ulazna transfera.

I taman oko podneva danas stigla je senzacionalna vijest. Kako piše 24sata, novi igrač Dinama postaje 28-godišnji veznjak Tibor Halilović, koji se tako vraća iz poznatog nizozemskog prvoligaša Heerenveeena.

Ovaj veznjak je prije dvije godine za 1,5 milijuna eura otišao iz Rijeke u nizozemski Heerenveen. Cvjetale su mu ruže, postao je kapetan, navijači su ga cijenili, no pao je u drugi plan dolaskom novog trenera. Minute je dobivao na kapaljku u drugom dijelu prošle sezone, ista praksa se nastavila i u novoj sezoni pa je odlučio promijeniti sredinu.

Dinamo je pokazao želju, on se htio vratiti doma i sve je vrlo brzo bilo dogovoreno. Na Transfermarktu vrijedi 800 tisuća eura, ugovor mu je istjecao sljedećeg ljeta, ali odšteta nije poznata. Heerenveen ionako nije ozbiljno računao na njega, a on je htio otići pod svaku cijenu pa je cijeli transfer realiziran na obostrano zadovoljstvo.

Halilović je karijeru započeo upravo u Dinamovoj školi. Nastupao je za drugu momčad pa je potom 2016. preselio u Lokomotivu. Nije se dugo zadržao, godinu dana kasnije otišao je u Wislu Krakow gdje je revitalizirao svoju karijeru i pokazao kvalitetu. Svoju igru je na novu razinu doveo prije četiri godine kada je pojačao Rijeku i postao jedan od najboljih igrača. Sjajnim predstavama zaradio je transfer u Nizozemsku, a sada se vraća doma, tamo gdje je sve počelo.

Iskusni Tibor igra na poziciji centralnog veznjaka pa će tako Sergeju Jakiroviću donijeti potrebnu širinu na toj poziciji. No, čini se kako to neće biti sve od Dinamove uprave za ovaj prijelazni rok koji traje do 8. rujna. Jakirović je najavio dolazak trojice do četvorice novih imena, a navijači se nadaju da će među njima biti i kvalitetan krilni igrač koji će momčadi donijeti dimenziju više te lijevi bočni, pozicija na kojoj već godinama ‘modri’ nemaju pravo rješenje.

Komentari

komentara

« Povratak