TUŽNE SCENE IZ FRANCUSKE: Navijači i igrači Nantesa prisjetili se Sale…

FOTO:

Emotivno, s tugom u srcu i sa suzama u očima igrači Nantesa zajedno s navijačima odali su počast nestalom Emilianu Sali u utakmici protiv St. Etiennea. Prštilo je od tuge na stadionu de la Beaujoire, prva je to domaća utakmica Nantesa nakon što je argentinski nogometaš nestao.

Igrači domaćih izašli su s dresovima na čijoj je poleđini pisalo Sala, u sjećanje na njihovo nestalog suigrača, prijatelja i brata. Cijeli stadion živio je Emiliana, navijači su razvili ogromnu koreografiju na tribinama s natpisom “Sala”.

– Nije nam do nogometa, nije nam do ničega. Ako već moramo igrati, igrati ćemo za našeg Salu – rekao je Vahid Halilhodžić koji je tužnim pogledom gledao transparent na tribinama. Pjevali su navijači na početku utakmice u čast neprežaljenog Argentinca koji je ostavio neizbrisiv trag u klubu. Zahvaljujući nevjerojatnoj borbenosti i srčanosti nitko ga jednostavno nije mogao mrziti.

Cijeli stadion je stao

Sala je u Nantesu nosio broj devet, a kada je semafor pokazao na devetu minutu,  sudac je zaustavio igru, svi navijači su se ustali i gromoglasnim pljeskom zajedno s igračima pozdravili i prisjetili se Sale. Bio je to toliko emotivan trenutak, za rasplakat se, a suzu je pustio utučeni Vahid Halilhodžić.

– Voljeli smo ga, bio nam je kao član obitelji. Bio je pravi borac, ratnik, a voljeli smo taj njegov mentalitet – rekao je jedan navijač.

– Bio je stvarno nevjerojatan i pravi ratnik. Nije bio talentiran kao neki igrači prije njega, ali postao je svejedno legenda našeg kluba. Jako me pogodio njegov nestanak. Naš klub ne smije zaboraviti Emiliana.

Ispred stadiona navijači su polagali vijence, palili svijeće i ostavljali poruke za Argentinca koji je prodan u Cardiff, ali tamo nikad nije došao.

Podsjetimo, Emiliano Sala bio je u avionu koji je nestao s radara prošli ponedjeljak u Engleskom kanalu, potvrdila je francuska kontrola leta. S njim je bio još pilot Dave Henderson, a još nisu pronađeni. Sala  se uputio u Cardiff za koji je tada tek potpisao, no tamo nikada nije došao.

Komentari

komentara

« Povratak