UEFA ukida nagradu za igrača godine, promjene i kod Zlatne lopte

FOTO:

Stižu nam velike promjene što se tiče nagrade za najboljeg nogometaša. Naime, Zlatna lopta od sljedeće će godine zajednički dodjeljivati UEFA i Amauri Grupa, koja predstavlja tjednik France Football i dnevnik L’Equipe.

UEFA i Amauri Grupa, tvorac Ballon d’Ora, potpisali su ugovor o partnerstvu za suorganizaciju dodjele ove nagrade od sljedeće godine. Dogovor o suradnji postignut je sedam godina nakon što je raskinuta dosadašnja suradnja između francuskih organizatora i Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Amauri Grupa ostat će većinski vlasnik Ballon d’Ora te će i dalje nadzirati glasanje, a bit će dodane i dvije kategorije – za najboljeg trenera i trenericu godine.

Svečana dodjela ove prestižne nagrade održana je u Parizu, no iz Amauri Grupe danas su najavili da postoji mogućnost da se ubuduće organizira i u drugim europskim metropolama.

“To je susret dva najbolja brenda u nogometu. S jedne strane Ballon d’Or, a s druge UEFA, koja ima najbolje natjecanje na svijetu. Tako da je bilo logično napraviti nešto zajedno. Svi igrači sanjaju o osvajanju UEFA-inog natjecanja i Zlatne lopte”, rekao je prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Zlatna lopta prvi put se dodijelila davne 1956. godine, a nagradu je osvojio Stanley Matthews.

Komentari

komentara

« Povratak