VJERUJETE LI U OVO? Torcidaši na sudu otkrili nevjerojatni iskaz…

FOTO:

Dok policija intenzivno pokušava posložiti kompletan mozaik neviđenog nereda na odmorištu Desinec na autocesti Zagreb – Split u subotu navečer, a kojom prilikom je četvero ranjeno iz vatrenog oružja, 35 ih je ozlijeđeno među kojima i 21 policajac dok ih je 44 završilo u policijskim lisicama, u prostorijama velikogoričkog tužiteljstva jučer cijeli dan do kasno sinoć te rano jutros ispitivali su se osumnjičeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja nereda.

Tužiteljstvo je, doznaje Jutarnji, za ukupno 40 navijača zatražilo istražni zatvor, a nekoliko sudaca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici, s obzirom da će biti održana čak četiri ročišta zbog velikog broja osumnjičenih, odlučivat će o prijedlogu tužiteljstva za njihovim pritvaranjem.

Neke od osumnjičenih navijača Hajduka snimili su sinoć i jutros naši fotografi agencije Cropix i to dok su u pratnji policajaca i njihovih pravosudnih kolega, izlazili iz policijskih marica s vidnom nelagodom.

Kako doznaje Jutarnji, neki od uhićenih navijača rekli su da su neopravdano privedeni jer da oni u samom napadu sudjelovali nisu. Također su dodali da su bili negdje u prvoj trećini dugačke kolone, a kad je promet stao i nije se moglo dalje, da su izašli iz vozila i krenuli pješice vidjeti koji je razlog zastoja i zašto se ne ide dalje.

– Nastao je opći metež, dimilo se i urlalo, a kad je policija zapucala prestravili smo se i pokušali pobjeći, ali su nas nedugo nakon toga, policajci koji su pješice došli s autoceste, opkolili i polegli na tlo uz ogradu – branio se jedan od mlađih uhićenih opetovano negirajući sudjelovanje u neredima. Negirao je i da je imao saznanja o eventualnom orkestriranom napadu na policiju pritom odbacujući kao možebitni razlog napada revolt nakon zabrane unošenja transparenata na stadion na nogometni sraz svog omiljenog kluba s Dinamom.

– Znate što sam ja prvo pomislio? Da su našu kolonu presreli i napali Boysi, eto to vam je prava istina – zaključio je uhićeni navijač.

Komentari

komentara

« Povratak