VREMEPLOV: Zašto je Ronaldo napustio Barcelonu?

FOTO: Getty

Mnogi se ne sjećaju, ali brazilski je Ronaldo, „Il Fenomeno“, jednu sezonu proveo u Barceloni. Bila je to 1996./1997. i za Ronalda je to bila sezona za pamćenje. S Kataloncima je osvojio španjolski kup i super kup te tadašnji kup UEFA, a ukupno je u 49 utakmica postigao 47 zgoditaka. Prema nekima, tad je bio na vrhuncu svoje fizičke spreme. Zašto nije ostao u Barceloni?

Neobjašnjiva odluka predsjednika

Iskustvo u Barceloni bilo je neprocjenjivo. Ipak, nisam mogao ostati tamo i to ne svojom voljom. Nakon prve sezone, dogovorili smo produljenje mog ugovora. Samo tjedan dana nakon tog okvirnog ugovora predsjednik se predomislio uz objašnjenje kako taj ugovor nije valjan te kako će prihvatiti bilo koju ponudu koju dobiju za mene.“, otkrio je Ronaldo u nedavnom intervju.

Ostalo je povijest. Milanski Inter je ponudio najviše i Ronaldo je u ljeto 1997. preselio u Italiju, a nekoliko godina kasnije potpisao je za glavnog Barcinog rivala – madridski Real.

Ronaldo nije želio napustiti Barcelonu: „Bilo bi odlično da sam mogao ostati. Barcelona je odličan grad i odličan klub.

Netransparentno poslovanje Katalonaca

Na kraju, Ronaldo je „bocnuo“ Barcelonu svojim stavom o politici kluba: „Čini se da u svom poslovanju nisu uvijek potpuno transparentni. Najbolji primjer za to je Neymar. Nikad nećemo saznati što točno stoji iza tog transfera.“

Da je epizoda s Barcelonom ostavila gorak okus kod velikog Brazilca govori i činjenica da se Ronaldo u kasnijim godinama u više navrata deklarirao kao navijač Reala.

VIDEO DANA: Pogledajte kako se Marko Rog poigrao Džekom i Strootmanom!

VIDEO: Pogledajte obranu Subašića o kojoj priča cijela Francuska! “On je kao mačka…!”

Komentari

komentara

« Povratak