XAVI POTVRDIO DA DEMBELE ODLAZI U PSG: Trener Barcelone gotovo zaplakao zbog odlaska Francuza…

FOTO:

26-godišnji francuski ofenzivac, Ousmane Dembele, trebao bi u narednim danima i službeno postati novi igrač francuskog velikana PSG-a.

On je naime sve dogovorio s PSG-om oko transfera u taj klub i to zahvaljujući klauzuli u svom ugovoru s Barcelonom. Kako prenose neki mediji, prema njoj je mogao otići u klub koji za njega najkasnije do 31. srpnja ove godine ponudi 50 milijuna eura.

Preksinoć malo prije ponoći PSG je poslao službenu ponudu s tim iznosom, a Dembele je također pismeno zatražio od Barcelone da ga pusti. Barcelona se tako morala odreći igrača u kojeg je vjerovala i stajala iza njega i kada mu nije išlo, a to je bilo često, te mu je dala produljenje ugovora.

No sada odlazi, ali za tek upola od spomenutog iznosa odštete. Naime, prema ugovoru Barcelone i Dembelea, njegova odšteta od transfera u drugi klub dijeli se između Barce i igrača u omjeru 50:50. Tako da Barca ne dobiva 50, nego tek 25 milijuna eura za igrača kojeg je platila 135 milijuna eura. No španjolski mediji javljaju da je Dembele povukao džentlmenski, a mnogi će reći i jedini korektan potez s obzirom na to koliko ga je Barcelona platila i kako se prema njemu odnosila. Zbog svega što je Barca učinila za njega, on joj ustupa značajan dio, piše se čak i o 15 milijuna eura, polovici njegove odštete.

No to ništa ne znači Barceloninom treneru: “Boli me ono što nam je Dembele napravio jer smo jako pazili na njega i brinuli se da je sretan ovdje. Zato me razočarao njegov odlazak u PSG. On zna da se ne možemo natjecati s njihovom ponudom i da samo ga morali pustiti. PSG mu je dao fenomenalne uvjete o kojima mi ne možemo ni pomisliti, a Ousmane je prije toga pričao s Luisom Enriqueom i Nasserom Al Khelaifijem. Šteta… Smeta mi i što mi na moje pitanje ‘Zašto odlaziš, pa učinili smo sve da budeš sretan ovdje? nije iskreno odgovorio. Problem je i što nas je oslabio svojim odlaskom pa sada trebamo novo krilo.”

Za analizu utakmice Astana – Dinamo Zagreb kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak