ZAR I ON ODLAZI? Evo tko je predsjedniku Hajduka ponudio ostavku!

FOTO:

Cijeli nogometni svijet vidi kako je Hajduk Split upao u novu krizu. Prije točno tjedan dana otišao je trener Valdas Dambrauskas koji je bio rezultatski najuspješniji trener u posljednjih petnaestak godina.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius tako se rastao sa svojim dugogodišnjim suradnikom, s kojim je prije desetomjesečne suradnje u Hajduku uspješno radio u Žalgirisu i Gorici. U Intervjuu za Index Nikoličius se osvrnuo na smjenu Vladasa Dambrauskasa te recentnu formu ekipe i poteze Uprave Hajduka.

“Želim prije svega zahvaliti Valdasu. Ostavio je trag u klubu. Napravio je jako dobre stvari prošle sezone, kada je stigao u Hajduk nakon Jensa Gustafsona. Cilj nam je bio boriti se za trofeje. Sada je došlo do raskida suradnje koji želim pojasniti.

Valdas je na moj prijedlog doveden u klub, kao što je i na moj prijedlog s njim raskinuta suradnja. To je bila najteža odluka za mene, prije Hajduka smo surađivali u dva kluba i jako se dobro poznajemo. Da je on ostao, mogao sam se skrivati iza njega, ali želim naglasiti da su nam Hajduk i njegovi ciljevi na prvom mjestu. U tom kontekstu smo donijeli tu tešku odluku.

U subotu nakon utakmice sa Šibenikom imao sam sastanak s Lukšom Jakobušićem na kojem sam preuzeo odgovornost na sebe. Rekao sam mu da smatram da stvari ne idu u dobrom smjeru i dao svoj mandat na raspolaganje. Hijerarhija je kod nas jasno posložena i predsjednik je to odbio.

Vidim da puno ljudi zaziva kontinuitet. Ne želimo kontinuitet zbog kontinuiteta. U nogometu nekada treba donijeti teške odluke. Ova sezona nije bila kao prijašnja. Naša očekivanja nisu ispunjena i nismo vidjeli napredak. Predsjednik je također rekao da nije bilo energije i atmosfere u kojoj želimo vidjeti Hajduk. Od početka priprema stvari nisu izgledale dobro.

Nakon što sam mu ponudio ostavku, rekao sam da sam spreman otići isti dan jer ne mislim da klub ide u dobrom smjeru. On je rekao da u tome ne vidi moju krivicu i da u mene ima povjerenja. Dok je tako, ja želim biti tu. Volim ovaj klub i ljude ovdje. Neupitno smo napredovali od trenutka kada sam došao.”

Cijeli razgovor možete pročitati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak