Znate li tko je trenutno najuspješniji vratar u Europi? Nije Alisson, Lloris, Donnaruma, a ni Buffon…

FOTO:

Nogometni analitičari napravili su svojevrsni presjek dosadašnjeg tijeka natjecanja po nacionalnim prvenstvima. Jedna od posebno zanimljivih pozicija je ona vratarska, a na iznenađenje mnogih, trenutno najuspješniji vratar u Europi svojevrsni je anonimac.

Veliko iznenađenje

U dosadašnjem dijelu sezone, vratar s najvećim postotkom obrana je ni više ni manje nego Sampdorijinog čuvara mreže Emila Audera! Za mladog Audera, ovo je  prva sezona u karijeri koju igra u početnoj postavi momčadi koja je u Serie A, čini se kako je opravdao povjerenje trenera.

U prvih osam kola talijanskog prvenstva, ovaj je mladić obranio 87,5 posto udaraca, što je najbolji rezultat u pet najjačih europskih liga.

Na drugom mjestu se nalazi francuski reprezentativac i vratar Tottenhama Hugo Lloris, s 86,67 posto obrana. Ovdje treba napomenuti i kako je Lloris branio u samo pet utakmica. Na trećem mjestu je Liverpoolov i Brazilov čuvar mreže Alisson, s 85,71 posto obrana u deset dosadašnjih nastupa.

Na četvrtom se mjestu nalazi legendarni Gianluigi Buffon, sa 83,33 posto uspješnih obrana, u pet utakmica.

Spomenimo kako je Audero prošle sezone branio u drugoligašu Veneziji, nakon čega se vratio u matični Juventus. Kako su procijenili u Torinu, Audero im još nije bio potreban pa je poslan na jednogodišnju posudbu u Sampdoriju.

U svakom slučaju, ako i u nastavku sezone zadrži dobru formu, u Juventusu mogu biti itekako zadovoljni jer su dobili adekvatnog nasljednika za legendarnog Buffona.

VIDEO: Bivši Rijekin kapetan pruža sjajne partije u MLS-u!

KAKVA SRAMOTA: Pogledajte što je Levante napravio Real Madridu! Lopetegui je bivši?

Komentari

komentara

« Povratak