ZRINJSKI ISPISAO POVIJESTI BIH: Evo koliko su zaradili novca!

FOTO:

BiH nogometni prvak Zrinjski Mostar poražen je na uzvratnoj utakmici kod islandskog prvaka Breidablika 1:0. No, sveukupni rezultat je 6:3 za društvo iz Mostara.

Zrinjski je tako i službeno postao prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji će igrati neko UEFA-ino grupno natjecanje. Bosanskohercegovački prvak, koji je iz Lige prvaka ispao u dvomeču sa Slovanom, prolaskom Breidablika plasirao se u play-off Europa lige i izborio minimalno grupnu fazu Konferencijske lige. U play-offu Europa lige čeka ga austrijski LASK.

Zrinjski nakon ovog uspjeha u najgorem slučaju očekuje garantirana zarada od 3.6 milijuna eura. Prvak BiH dobiva po 100.000 eura za svako od četiri pretkola u kojima je nastupao. Za plasman u Konferencijsku ligu mu pripada 2.9 milijuna eura bonusa te oko 270.000 eura na račun koeficijenta (Zrinjski je trenutno 27. od 32 kluba u KL po 10-godišnjem koeficijentu).

Osim toga, Zrinjskom ide i sve ono što se zaradi na temelju rezultata u grupnoj fazi gdje svaki bod vrijedi 166.000 eura. Kad bi Zrinjski ušao u Europa ligu, imao bi najmanje 4.2 milijuna garantiranih eura te po 210.000 eura za svaki bod koji bi tamo osvojio.

Komentari

komentara

« Povratak