Javio se i on: evo što je poručio, sad već bivši izbornik španjolske reprezentacije!

FOTO:

Španjolski nogometni savez napravio je pravi presedan – dan uoči početka Svjetskog prvenstva, otpustio je izbornika. Julen Lopetegui isti dan nakon otkaza morao je napustiti Rusiju.

Kaos u španjolskom kampu

Španjolska nogometna javnost potresena je skandalom koji je danas doveo do smjene na mjestu izbornika reprezentacije.  Naime, nakon što je od strane Real Madrida objavljeno kako će novi trener biti Julien Lopetegui, isti je odmah dobio otkaz na mjestu izbornika. Lopetegui je klupu kraljevskog kluba trebao preuzeti nakon Svjetskog prvenstva, ali mu je predsjednik Saveza Luis Rubiales izborničku karijeru prekinuo već danas.

Razlog zbog kojeg je potjeran s izborničke klupe jest taj što Savez nije uopće bio upoznat  s pregovorima koje je Lopetegui vodio sa Real Madridom, a sam predsjednik saznao je tek 5 minuta prije objave.  Inače, Lopetegui je imao ugovor još dvije godine.

Španjolski ljubitelje nogometa smatrajući da će ovakva situacija naštetiti reprezentaciji, a ni sam Lopetegui nije ostao ravnodušan, rekavši na odlasku:

„Jako sam tužan. Nadam se da ćemo svejedno osvojiti Svjetsko prvenstvo.“

Ipak, Španjolci su brzo našli zamjenu te predstavili novog izbornika Fernanda Hierra. Hierro nije odviše iskusan te je u karijeri samostalno  vodio niželigaša Oviedo i bio pomoćnik Ancelottiju u Realu. Vjeruje da njegovi igrači mogu napraviti velik uspjeh:

 „Nisam mogao reći ne. Moramo sada biti pametni, ne može se u dva dana uništiti što se radilo dvije godine. Većina osoblja ostaje s nama i volio bih da ekipa igra lijepo, kontrolira loptu, zabija tri do četiri pogotka i nadigrava se.“

Komentari

komentara

« Povratak