BIJELO-PLAVI JURIŠAJU PO NASLOV: Nenad Bjelica u Osijeku ima bolji učinak nego na klupi Dinama, u prilici je izjednačiti se s legendarnim Zlatkom Kranjčarom!

FOTO:

NK Osijek igra vjerojatno najbolju sezonu otkako je nastala Prva hrvatska liga, od naslova jesenskog prvaka 2000. godine nisu izgledali ovako dobro. Dolaskom Nenada Bjelice za glavnog čovjeka što se tiče nogometa, Osječani su se vidno podignuli i krenuli u borbu za povijesni naslov.

U svojim klupskim vitrinama, Bijelo-plavi imaju jedino osvojen Kup iz već davne 1999. godine, ove sezone bi Bjelica i njegovi učenici mogli ispisati povijesne klupske knjige. Navodno Bjeličin stožer godišnje inkasira oko milijun eura ali mađarski vlasnici dobro znaju da kvalitetu treba i platiti. Bjelica prema podatku portala 24 sata ima bolji učinak nego kada je bilježio sjajne rezultate s Dinamom!

Kao strateg Modrih je osvajao 2,3 boda po susret a sada kao trener Osijek uzima 2,4 bodova po dvoboju što je zaista vrijedno postignuće. Na klupi Osijeka ostvario je 19 pobjeda, tri remija i dva poraza u 25 utakmica, što je zaista impozantan skor, treba podsjetiti da su na otvaranju sezone imali tek jedan bod poslije tri kola.

Nakon 27 kola, Osijek vodi veliku borbu s favoriziranim Dinamom za naslov prvaka države, obje ekipe imaju po 61 bod s time da zagrebački sastav ima utakmicu manje. U svojim redovima popularni Bjelko ima ubojitog i rasnog strijelca, Ramona Miereza, prvog topnika HNL-a s 19 zabijenih golova. Za njegovo dovođenje je zaslužan bivši sportski direktor Alen Petrović, vrlo je vjerojatno da će čudesni Argentinac biti otkupljen od Alavesa.

Veliki derbi između Osijeka i Dinama je na rasporedu 21. travnja u Gradskom vrtu i mogao bi odlučiti tko će uzeti prvenstvo u sezoni 2020/2021. Također, Bjelica bi uz legendarnog Zlatka Cicu Kranjčara mogao biti prvi trener koji je osvojio titulu s dva kluba. Pokojni Zlatko je to učinio vodeći Dinamo i nezaboravnu generaciju NK Zagreba.

Komentari

komentara

« Povratak