CIRKUS O KOJEM DANAS BRUJI SVIJET: Brazilski Savez se oglasio nakon sinoćnjeg prekida utakmice!

FOTO:

Utakmica između Brazila i Argentine, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo jučer je prekinuta u 5. minuti… I danas traju polemike o opravdanosti ovakog postupka.

Neviđeni cirkus

Kvalifikacijska utakmica između Brazila i Argentine prekinuta je zbog upada predstavnika brazilske agencije za javno zdravstvo (Anvisa) na teren. Oni su tražili četiri argentinska igrača; Giovanija Lo Celsa, Emiliana Martineza, Cristiana Romera i Emiliana Buendije. Naime, spomenuti su igrači lagali pri ulasku u Brazil da nisu bili u Velikoj Britaniji u zadnjih 14 dana te su tako izbjegli obaveznu karantenu.

Utakmica je otkazana do daljnjega, a scene čuđenja i nevjerice na licima reprezentativaca i jedne i druge momčadi obilaze danas svijet. Ovakvim scenarijem je iznenađen i Brazilski nogometni savez (CBF) koji se nakon utakmice oglasio na Twitteru.

„Brazilski nogometni savez žali zbog događaja zbog kojih je utakmica prekinuta te istovremeno brani i poštuje sve covid-protokole. No, potpuno smo iznenađeni potezom Anvise i smatramo da je državna agencija imala dovoljno vremena u danima prije utakmice da riješi nastali problem, a ne tijekom utakmice. Želimo istaknuti da ni u kojem trenutku i ni na koji način nismo tražili od Anvise da sankcionira argentinske igrače i nemamo ništa s njihovim upadom na teren.”, stoji u priopćenju.

Komentari

komentara

« Povratak