BBB-i DOBILI ODVJETNIKA: Ovo je njegova prva izjava!

FOTO:

Grčka policija nakon nereda uoči odgođene utakmice Dinama i AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka uhitila je 100-tinjak osoba. Nakon što je dio pustila, ostalo ih je 94, a oni su danas izvedeni pred sud u Ateni, kamo ih je autobusima dovela policija pod strogim sigurnosnim mjerama. Po dolasku, okupljeni stanovnici vrijeđali su ih, uzvikujući “ubojice” i “fašisti”.

Ispred suda na kojem traju saslušanja uglavnom hrvatskih navijača pojavio se odvjetnik. “Ja sam odvjetnik možda dijelova kriminalne organizacije. Zovem se Alexis Kougias te ne znam ništa. Vjerujte mi, ne znam ništa. Zato, čekajte, molim vas, čekajte”, prenosi HRT, koji dodaje da je novinarka potom upitala: “Možete li objasniti proceduru, što sada možemo očekivati?

Na to se nadovezao njezin kolega novinar: “Je li istina da oni sada ne moraju tri dana ništa govoriti jer ne plaćaju odvjetnike ili trebaju vremena za odgovore?” Kougias je odgovorio: “Molim vas, mi imamo pravdu. Imamo demokraciju. Siguran sam da je u ovom trenutku sve savršeno. Ne znam što se dogodilo u policijskoj stanici.”

Podsjetimo, još petorica Hrvata, koja su navodno bila u skupini koja je izazvala krvave incidente u Nea Filadelfiji, dovezena su u utorak kasno navečer u Igumenicu, dok su brodom trebali otputovati u Italiju, a odatle se vratiti u Hrvatsku, prenosi agencija ANA.

Osim toga, jučer je u Kakaviji uhićen i 19-godišnji Hrvat koji je autobusom pokušavao otići iz Grčke u Tiranu. Nakon jučerašnjih navijačkih nereda u kojima je jedna osoba poginula i osam ih je ozlijeđeno, policija je postavila blokade cesta posvuda u Grčkoj, a posebno na izlazima iz zemlje, kako bi uhitila sve koji su sudjelovali u navedenim krvavim incidentima.

U tijeku su laboratorijska istraživanja DNA i drugih dokaza za identifikaciju počinitelja ubojstva. Podsjetimo, usred navijačkih nereda nožem je ozlijeđen Michalis Katsouris (29), koji je kasnije podlegao ozljedama. Identitet ubojice nije poznat. U grčkim medijima nagađaju da je riječ o Grku.

Komentari

komentara

« Povratak