Dalić objasnio novu formaciju Hrvatske i Modrićevu ulogu u njoj

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Hrvatska reprezentacija odigrat će u subotu prijateljsku utakmicu sa Slovenijom i to u novom sustavu 3-5-2. Susret u Kataru igra se s početkom u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu, a izbornik Zlatko Dalić očekuje pozitivan rezultat u njemu. Otkrio je par detalja o novoj formaciji.

“Nemamo puno vremena za uigravanje, to je puno lakše odraditi u klubu gdje se svakodnevno trenira i priča o tome. Svaki klub na drukčiji način igra u tom sustavu, a mi ćemo pokušati s trojicom u zadnjoj liniji napraviti razliku na terenu, a jedan od njih će se pojaviti u veznom redu. Dva bočna igrača ići će jako visoko, tražiti napad preko krila”, rekao je Dalić za NovuTV.

“U veznom redu nemamo što izmišljati, tu smo među najjačima momčadima na svijetu. Dat ćemo im slobodu, mogućnost da budu kreativni. Jedan napadač će biti povučeniji, a drugi istureniji. U fazi obrane ćemo biti kompaktni. Dva napadača će stajati jedan kraj drugoga, zatvarat će igru protivničke momčadi i raditi visoki presing”, dodao je.

Nova formacija ne znači i novu ulogu za Luku Modrića, pojasnio je Dalić, premda kapetan reprezentacije nije prije igrao u ovakvom sustavu. Napomenuo je da je “rezultat uvijek najvažniji, a u ovom slučaju zbog renkinga u drugoj jakosnoj skupini” te je opisao Modrićevu ulogu:

“Mi smo odradili dva treninga koja su bila dobra. Njegova uloga se neće previše promijeniti. Puno će lopti ići prema njemu i Mateu Kovačiću.”

SENZACIJA DANA: NEWCASTLE UNITED KUPUJE PSG-OVU ZVIJEZDU ZA 238 MILIJUNA EURA!?

Komentari

komentara

« Povratak