DANAS ZAVRŠAVA LJETNI PRIJELAZNI ROK U HRVATSKOJ: Dinamo dogovara čak tri posla!?

FOTO:

Ljetni prijelazni rok za hrvatske klubove približava se samom kraju. Preciznije, traje još samo do ponoći.

U preostalim satima naši klubovi mogu kupiti igrače iz drugih klubova, a nakon toga bit će osuđeni samo na one bez ugovora. U posljednjim trenucima prijelaznog roka Dinamo radi na čak tri transfera. Kao novi članovi ekipe Sergeja Jakirovića spominju se Brazilac Iago, napadač Fran Brodić i legenda kluba Arijan Ademi, prenosi Index.hr.

Lijevi bek Iago (26) ima vrijednost pet i pol milijuna eura po Transfermarktu. U Augsburgu je od 2019. godine. Došao je iz brazilskog Internacionala za šest i pol milijuna eura. Nikad nije bio siguran član prve postave, no skupio je dosta iskustva u jednoj od najjačih liga svijeta. Odigrao je 84 utakmice za klub, zabio četiri pogotka i asistirao 13 puta.

Igrao je za brazilsku reprezentaciju do 23 godine, a ove sezone nije upisao nijedan nastup, vjerojatno zbog namjere kluba da ga proda. Iago bi trebao biti dugoročno rješenje za poziciju lijevog beka, koja je u Dinamu još uvijek problem.

Dinamo je doveo Bogdana Mihajličenka, koji se još nije pokazao kao pojačanje pa tu poziciju (opet) mora igrati veznjak Robert Ljubičić. Dinamo je ne tako davno kupio Marijana Čabraju, Daniela Štefulja i Petra Bočkaja, no nijedan nije bio dovoljno dobar da konstantno igra u prvoj postavi.

Brodić bi, baš poput Ademija, trebao biti povratnik u klub. Početkom 2010-ih Dinamo je imao tri velika projekta akademije i kluba – Alena Halilovića, Roberta Murića i Brodića. Nijedan nije ispunio očekivanja niti su klubu donijeli značajnu zaradu. Halilović je otišao u Barcelonu za dva milijuna eura, što se tada činilo mizernom odštetom.

Za drugu dvojicu Dinamo je dobio još manje. Murić, s kojim će se Mamić godinama boriti na sudovima, otišao je za tek 200 tisuća eura, a Brodić je otišao besplatno.

“Odlučio sam otići jer volim život izvan Hrvatske, zanimalo me kako je živjeti u inozemstvu, kako je živjeti sam, ali naravno da me privlačio i nogomet. Znao sam da u Monacu neću igrati, ali mislio sam da u Bruggeu hoću”, rekao je. “Kao i svaki klub, obećavali su mi brda i doline. Bio sam prvi tinejdžer kojeg su doveli iz inozemstva. Na kraju sam igrao puno, ali sve u drugoj momčadi”, dodao je.

Nakon brojnih klubova u Belgiji i Italiji vratio se kući. To se pokazalo kao pun pogodak. U Kustošiji je postao najbolji drugoligaški napadač, a nakon epizode u Gorici skrasio se u Varaždinu gdje je postao predvodnik ekipe. Sada je to klub za koji ima najviše nastupa i golova, a ovu sezonu otvorio je sa šest golova u isto toliko kola. U slučaju da potpiše za Dinamo do kraja kalendarske godine bi ostao na posudbi u Varaždinu, a zatim se vratio u Maksimir.

Za Dinamovu svlačionicu neosporno bi najznačajniji bio povratak Arijana Ademija. Makedonski reprezentativac za Dinamo je skupio 357 nastupa i osvojio 16 trofeja, od čega 12 titula prvaka. U ožujku je za milijun eura otišao u Beijing, a iz Kine bi se trebao vratiti na posudbu s opcijom otkupa.

Između klubova je sve već bilo dogovoreno, ali Kinezi su u posljednjim trenucima počeli mijenjati uvjete pa je situacija sada neizvjesna. Ako Ademi raskine ugovor s Beijingom, u Dinamo bi se mogao vratiti i nakon kraja prijelaznog roka jer je slobodne igrače moguće dovoditi u bilo kojem trenutku.

Komentari

komentara

« Povratak