DRAMATIČAN APEL: BBB će biti prepušteni na milost i nemilost grčkim navijačima!

FOTO:

Athanassios Kaimanaiks, grčki odvjetnik 98 navijača Dinama zatočenih u grčkom zatvoru, uputio je dramatičan apel grčkim i hrvatskim vlastima.

Ne piše im se dobro…

Athanassios Kaimanaiks odvjetnik je po službenoj dužnosti pripadnicima Bad Blue Boysa, koje se sumnjiči za ubojstvo iz nehaja, za udruživanje u kriminalnu organizaciju, izazivanje eksplozija te još dva kaznena i sedam prekršajnih djela.

BBB su zadržani u pritvoru, nakon što je danas na sud u Ateni došlo 39 optuženih BBB-a i jedan Grk. Oni su uhićeni nakon nereda u kojima je poginuo 29-godišnji navijač AEK-a. Jučer je pak saslušana grupa od prvih 30 navijača Dinama i Panathinaikosa, koji su se zajedno tukli protiv AEK-ovih. Za sutra je predviđeno saslušanje posljednje 35-orice. Pretpostavlja se da će svi biti zadržani u pritvoru, iako se popis osumnjičenih za ubojstvo suzio na tek petoricu, među kojima je samo jedan Hrvat.

Na žalost, Kaimanakis je javno upozorio na scenarij koji prijeti BBB:

„Apeliram na grčku, ali i hrvatsku vladu, da ozbiljno shvate ovu situaciju te osiguraju pravedno suđenje. Trebamo pomoć hrvatskog veleposlanstva. Ovdje su ljudi koji će ići u zatvor, ali oni nisu kriminalci, oni su navijači i mladići od 19, 20 i 21 godinu. Ta djeca idu u napučene zatvore gdje može biti odmazde od brojnih grčkih navijača. Kako ne bi bilo osvete prema Hrvatima, oni svi moraju biti zajedno, kako bi tako brojni bili sigurniji.”

Grčki odvjetnik je upozorio vlasti kako ne smiju dopustiti ono što prijeti BBB-ima u grčkom istražnom zatvoru. Naime, on nagađa da će BBB razbiti u manje grupice te ih potom rasporediti po više zatvora, u kojima će ih dočekali brojni grčki huligani.

Traži se reakcija vlasti

I navijači Dinama, okupljeni na sajtu i profilu na društvenim mrežama “Zona Dinamo”, danas su se statusom na Facebooku obratili najvišim hrvatskim dužnosnicima pozvavši ih da zaštite BBB u Grčkoj. Naime, prema njihovim informacijama, Hrvati u Grčkoj su izloženi nehumanom tretmanu, maltretiranju policije, prijetnjama smrću, a mnogima s ozljedama je pomoć uskraćena 48 sati, dok neki od njih zadnja 24 sata nisu dobili ni kruh ni vodu.

Komentari

komentara

« Povratak