DUGO NIJE BIO TAKO TUŽAN: Evo što je Jakirović rekao nakon šokantnog poraza!

FOTO:

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb nažalost poražen je u uzvratnom susretu Play-offa Europske lige kod Sparte Prag. Češki prvak slavio je 4:1 i tako eliminirao Zagrepčane.

No, dobra vijest je da su Modri imali utješnu nagradu u obliku grupne faze Konferencijske lige. Dinamo će tako po prvi put u povijesti igrati grupnu fazu tog novog UEFA-inog natjecanja, dok nažalost Rijeka nije uspjela kreirati iznenađenje protiv francuskog Lillea. Sopić i društvo su pali tek u produžecima.

“Želio bih čestitati Sparti na pobjedi i prolazu. Bili su bolji suparnik, ne znam zašto smo tako loše reagirali u prvom poluvremenu. Primili smo gol, onda su oni zahvaljujući publici dobili krila. Drugi gol iz prekida, inferiorni smo bili visinom. Pokušali smo u drugom dijelu, uspjeli smo zamjenama poboljšati igru. Žao mi je što Ljubičić nije zabio kod 2:0, a onda smo primili i treći gol”, započeo je Jakirović pa nastavio:

“Bili smo dobri, kontrolirali utakmicu, imali neke šanse. A onda smo primili četvrti gol, ja još nisam vidio što se dogodilo, kako to objasniti, iz auta gol ili što je već bilo. Bilo je teško očekivati da ćemo zadnjih pet minuta opet izaći iz tog minusa. Ali moramo se brzo dignuti za ono što slijedi, nema više vraćanja na ovo.”

“Ovo mi je svakako najteži poraz u karijeri, bilo je još teških poraza, ali nije nikad bilo ovako važno. Jedini mi je upitnik zašto smo bili tako prazni u prvom poluvremenu, što se dogodilo. Zato smo i reagirali na poluvremenu. Nismo mislili da će biti lako, znali smo da nas čeka dobar protivnik. No nemamo vremena za plakanje, treba izvlačiti pouke. Izvlačimo ih, nažalost, iz svojih grešaka”, rekao je pa odgovorio na pitanje zašto Dinamo prima golove pred sam kraj utakmice:

“Ne vjerujem da je stvar kondicije, pali bismo prije da je to i pitanju. Čak smo u nastavku bili i više na lopti od njih, kao da su oni imali problem s kondicijom. Može biti posljedica psihološkog stanja, ali i za to nema razloga, dvije pobjede dale su nam samopouzdanje, podignule nas. Svima nam je teško, ali moramo se izvući iz ovoga. Poraz nije lagan, no čeka nas Osijek.”

Komentari

komentara

« Povratak