EUROPSKO PRVENSTVO 2028. i 2032. GODINE: Ovih sedam zemalja se kandidiralo za domaćinstvo!

FOTO:

Kao što svi već dobro znamo, Europsko prvenstvo 2024. godine će se igrati u Njemačkoj. Upravo su odigrana dva ciklusa kvalifikacija za odlazak na taj Euro.

A tko će upecati domaćinstvo 2028. i 2032. godine? Podsjećamo, UEFA je još krajem 2021. godine pokrenula natječaj za domaćinstvo dvaju uzastopnih izdanja europskog prvenstva, 2028. i 2032. godine. Kako sada stvari stoje, za Euro 2028. godine potvrđena je zajednička kandidatura od čak pet saveza, a to su Engleska, Sjeverna Irska, Republika Irska, Škotska i Wales. Sada im se pridružila i Turska, gle čuda, zajedno s Italijom. Naime, ove dvije nacije se zajedno kandidiraju za 2028. i 2032. godinu.

Kako je UEFA objavila u petak, turski i talijanski nogometni savezi odlučili su udružiti svoje napore. “UEFA će sada surađivati s FIGC-om i TFF-om kako bi osigurala da dokumentacija koju će podnijeti za zajedničku kandidaturu bude u skladu sa zahtjevima za nadmetanje”, stoji u priopćenju krovne nogometne organizacije Starog kontinenta.

Što se tiče ostalih, postojao je golemi interes da Danska, Farski Otoci, Finska, Island, Norveška i Švedska odrade zajedničku kandidaturu za Euro 2028. O tome se još pisalo 2016. godine. Tu je i zajednička kandidatura Španjolske i Portugala za Euro 2028., ali i za Svjetsko prvenstvo 2030. godine.

Zanimljivo, u veljači 2019. godine odrađen je zanimljiv sastanak na kojem se pričalo o zajedničkoj kandidaturi Rumunjske, Grčke, Bugarske i Srbije. Inter je pokazala i Rusija, ali UEFA ih je ekspresno odbila zbog vojne agresije na Ukrajinu.

Komentari

komentara

« Povratak