IPAK NIŠTA OD RIJEKE? Igrači su tražili veliku promjenu od HNS-a!

FOTO:

Utakmica Hrvatska – Slovačka još uvijek nije definitivno u Zagrebu, ali gostujući avion već je dobro skrenuo s rute prema Rijeci i samo što nije sletio na “Franju Tuđmana”, pišu Sportske novosti.

Konačna odluka nije donijeta, no na tome se naveliko radi. HNS je kontaktirao i UEFA-u i Slovački nogometni savez, i prema informacijama iz ureda u Vukovarskoj postoji velika šansa da će ovih dana i papirnato biti riješeno da se igra na Maksimiru. Isti izvor kaže da UEFA neće praviti probleme ako Slovaci daju zeleno svjetlo. Kako se radi o nama prijateljskoj državi i federaciji računaju da će ga dobiti. Epilog je blizu.

Već mjesec dana potiho se govori o toj opciji, no nije napravljen odlučujući korak, čekalo se da prođu Split i Cardiff, pa ako Hrvatska izbori Euro na Rujevicu bi se išlo revijalno i tada promjene ne bi bilo. Koga smo god u HNS-u kontaktirali kazao nam je: “Igrači su tražili da se ne igra u Rijeci.” Senatori nacionalne vrste predvođeni Lukom Modrićem kazali su da žele biti domaćini u Splitu, Osijeku ili Zagrebu. I to HNS provodi.

Čim Vatreni nisu dobili Wales, počela je nervoza. Ideja o zamjeni lokacije dobila je zamah u autobusu koji je članove Izvršnog odbora vozio od stadiona do zračne luke u Cardiffu, te potom u avionu. Na utakmici su bili predsjednik Davor Šuker i 11-12 ljudi iz nogometne vlade. No, izvršni direktor Marijan Kustić ostao je kod kuće, a na Otok nije putovao ni dopredsjednik Damir Mišković. Dominirala je teza da su Zagreb i Osijek najbolja rješenja, a kako je malo vremena za organizaciju, glavni grad im je apsolutno djelovao kao top izbor. U Splitu se igralo prošli tjedan, a travnjak nije na visini i bilo bi ga pametno što prije zamijeniti novim.

Konačnu odluku mora donijeti Izvršni odbor HNS-a, no riješi li se sve s UEFA-om i Slovacima, to će, pretpostavljamo, biti samo formalnost. Čak i uz protivljenje Miškovića i što još neki nisu sretni da takve stvari rade. Najmanje što hrvatskom nogometu treba je otvaranje novih fronti, međutim plasman na Euro i želja da se osiguraju optimalni uvjeti da se momčad i stožer najsigurnije i najbolje osjećaju imaju u HNS-u prioritet.

JE LI OVO ZAISTA LOŠA VIJEST? VATRENI NAKON REMIJA PROTIV WALESA DOŽIVJELI NEUGODNI UDARAC!

LOŠE VIJESTI ZA DINAMO: Uoči Šahtara ozlijedila se dvojica ključnih dinamovaca!

Komentari

komentara

« Povratak