Jedini je odbio Dinamo i ostao u Rijeci: Evo što je poručio Jakiroviću!

FOTO:

Lille i Rijeka sutra u 20 sati u Francuskoj igraju prvu utakmicu play-offa Konferencijske lige. Riječku momčad vodit će Radomir Đalović nakon šokantnog odlaska Sergeja Jakirovića u Dinamo, gdje je naslijedio Igora Bišćana koji je dobio otkaz.

Đalović, dosadašnji član stručnog stožera, bit će privremeni trener, a trebao bi ga naslijediti trener Gorice Željko Sopić, što je otkrio sportski direktor Darko Raić-Sudar.

Đalović je jedini ostao u Rijeci, dok su ostali članovi Jakirovićeva stožera otišli u Dinamo. Ranije je bio igračka legenda kluba za koji je upisao 87 nastupa i postigao 37 golova. Igračku karijeru zaključio je prije tri godine, a sada je njegov status među navijačima Rijeke još veći.

“Ne predajemo se”

Đalović je na konferenciji za medije najavio gostovanje u Francuskoj, gdje će Rijeka imati jako težak zadatak protiv Lillea. “Čeka nas bitna utakmica. Igramo protiv ozbiljne ekipe koja ima jako puno kvalitetnih igrača. Njihova vrijednost je ogromna.

Ne vidim razlog da ne odigramo pravu mušku utakmicu i izvučemo dobar rezultat za uzvrat”, rekao je uvodno Đalović pa nastavio: “Bit ćemo oslabljeni jer nemamo dva-tri igrača: Dilavera, Bandu, Petroviča. Ne predajemo se, idemo s pozitivnim stavom.” Uslijedila su pitanja novinara.

Mnogi su se naklonili za gospodski potez koji ste povukli.

Imao sam osjećaj pripadnosti klubu i normalno mi je da sam ostao. To je to. Igrači su bili u prvom trenu šokirani, ali oni su profesionalci i ova utakmica je za njih velika nagrada.

Analizirali ste Lille. Što možete reći o njima?

Završili su kao peti u francuskom prvenstvu. Imaju individualno kvalitetne igrače, jednog Jonathana Davida u napadu. Izuzetno je opasan. Ne treba trošiti riječi, ali, što bi rekao jedan moj bivši trener, njih 11, nas 11.

O Jakiroviću i navijačima

Sergeju Jakiroviću i ljudima koji su otišli s njim želim sreću u svim utakmicama osim protiv Rijeke. Hvala i navijačima koji su nam jučer pripremili neviđenu atmosferu i dali još veći motiv za sutrašnju i druge utakmice. Znali smo da su tu, ali igračima u ovoj situaciji to puno znači.

Komentari

komentara

« Povratak