LUDI PODATAK: Igrač koji je zadnji srušio Bodø/Glimta na njihovom terenu danas igra u Dinamu

FOTO:

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb nakon velikog slavlja protiv Hajduka okreće se trećem europskom ispitu ove sezone.

Modri sutra igraju prvu utakmicu Play-offa Lige prvaka, a protivnik će im biti norveški prvak Bodo/Glimt. Susret počinje u 21:00. “Ne poznajemo još dovoljno suparnika, ali do utakmice ćemo ga analizirati i dobro se pripremiti. Neogodna je podloga, ta umjetna trava i moramo vidjeti kome od naših igrača takva podloga može biti problem”, rekao je Čačić nakon pobjede (4:1) u derbiju.

A sad pazite ludi podatak koji je iskopao poznati novinar Germanijaka, Tomo Ničota. Naime, prošle godine Bodo/Glimt je u prvom pretkolu Lige prvaka igrao protiv poljske Legije. Poljaci su u Norveškoj slavili 3:2, dva je pogotka postigao današnji Dinamov napadač Emreli, a Legia se kasnije, u trećem pretkolu sastala s Dinamom, Modri su prošli u play-off. Emreli je tada bio junak poljskog prvaka, najavio je sjajnu sezonu, u Europi je do zime zabio sedam pogodaka. I onda došao u Dinamo.

Za Modre je dosad upisao tek dva europska nastupa i to na proljeće protiv Seville, u dvije utakmice skupio je ukupno 61 minutu. Ove sezone Emrelija muče ozljede, nikako da uhvati kontinuitet, ima problema s leđima, ali mogao bi u Norveškoj možda dobiti koju minutu. Čačić je više puta kazao da ga najviše vidi u vrhu napada, ali, nije isključeno da bi mogao ući i na neku od krilnih pozicija.

Emreli je srušio Bodo/Glimt 7. srpnja 2021., prije više od godinu dana i otad je norveški prvak nanizao 30 domaćih utakmica bez poraza, upisao je 24 pobjede i šest remija. S time da je u Europi, nakon poraza od Legije, Bodo/Glimt u seriji od 12 pobjeda iz 12 utakmica, između ostalih dvaput je tamo prošle godine padala i Roma (6:1 i 2:1), kasniji osvajač Konferencijske lige. Dinamo dolazi u Norvešku prekinuti taj niz.

TALIJANSKI MEDIJ: STIPE BIUK REKAO ‘DA’ NOVOM KLUBU!

Komentari

komentara

« Povratak