MENADŽER POTVRDIO: Treći najbolji strijelac HNL-a odlazi u Kinu!

FOTO:

Menadžer Andy Bara, za Sportske je novosti potvrdio glasinu kako njegov štićenik odlazi u Kinu, gdje nogometna sezona počinje 1. svibnja.

Odšteta od 800 tisuća eura

Lokomotiva je prihvatila ponudu kineskog Beijing Guoana te će tako  Marko Dabro od 1. svibnja nastupati u tamošnjoj ligi. Lokomotivi bi trebala pripasti odšteta od 800 tisuća eura, a igrač bi trebao potpisati četverogodišnji ugovor.

Inače, Dabro je ove sezone u dresu Lokomotive postigao 13 pogodaka u 1. HNL, a njegov odlazak u Kinu je potvrdio i njegov menadžer Andy Bara. Prema riječima menadžera, Dabro će u Beijing Guoanu, klubu koji je prošle godine trenirao Slaven Bilić, zarađivati “nekoliko stotina puta više nego sada” te da će biti plaćen “kao da igra u Ligi prvaka.”

Podsjetimo, Dabro je karijeru započeo u Cibaliji, a posebno se istaknuo u drugoligašu BSK-u iz Bijelog Brda, gdje je prošle sezone postigao čak 30 pogodaka.

Dabro će se u Kini pridružiti trojici hrvatska nogometaša, a zanimljivo je da su sva trojica svojevremeno bili članovi Lokomotive. Franko Andrijašević već skoro godinu dana nastupa za Zhejiang Professional, dok je Antu Majstorovića Osijek prošle godine za više od tri milijuna prodao u Shanghai Port. Dejan Radonjić pak trenutno brani boje Tianjin Jinmen Tigera.

Komentari

komentara

« Povratak