NIJE MOGLO DRUGAČIJE: Evo kad počinje grupna faza Lige prvaka za sezonu 2020/21.

FOTO:

Čelništvo Europskog nogometnog saveza u četvrtak je podržalo prijedlog o produljenju ljetnoga prijelaznog roka do 5. listopada s obzirom na posljedice koje je po nogometni svijet ostavila pandemija izazvana širenjem koronavirusa.

Takva je preporuka poslana i svim nacionalnim savezima nakon sastanka Izvršnog odbora UEFA-e. Klubovi će do 6. listopada moći registrirati momčadi za europska natjecanja u sezoni 2020./21.

Početak novog izdanja Lige prvaka predviđen je za 20. listopada, a Europska liga kreće 22. listopada. UEFA je odlučila dopustiti i određena odstupanja po pitanju Financijskog fair-playa (FFP), čime se klubovima ne dopušta da troše više nego što zarađuju. Tako će se financijsko poslovanje za 2020. i 2021. gledati zajedno.

Ove izvanredne mjere trebale bi neutralizirati negativne posljedice pandemije, tako što se klubovima daje prilika da prilagode svoje financije u slučaju gubitka prihoda, a istovremeno i zaštiti sustav od moguće zlouporabe, objavila je UEFA.

Objavljeno je i da će europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru započeti u studenome 2021. Reprezentacije će biti podijeljene u 10 skupina, po pet sa pet momčadi, a preostalih pet će sadržavati šest reprezentacija.

GREŠKOM ISCURILA CIJENA PLAYSTATIONA 5, BISTE LI DALI OVAJ IZNOS?

Čudesna golčina Benzeme za povijest: Očarani Zidane je gledajući njega vidio sebe

večernji.hr

Komentari

komentara

« Povratak