NIKAD BLIŽE TRANSFERU: Evo gdje ide talentirani Stipe Biuk!

FOTO:

Supertalentirani igrač Hajduka, Stipe Biuk, jučer nije započeo utakmicu kod Vitorije nego je u igru ušao u 62. minuti umjesto Davida Čoline.

Zanimljivo, baš uoči početka utakmice stigla je vatrena vijest kako se radi na transferu ovog 19-godišnjaka. Naime, ugledni talijanski novinar Gianluca Di Marzio lansirao je vijest kako je talijanska Sampdoria poslala ponudu za Biuka!

Di Marzio ne navodi koliko je ponuda teška, ali špekulira se da bi mogla dosegnuti oko 6 milijuna eura. Nije Sampdoria jedini europski klub koji traži Biuka, ali trenutno je klub iz Serie A glavni favorit. Nekoliko njemačkih klubova predvođenih Freiburgom i Borussiom (M) već je slalo ozbiljne “signale” Hajduku. I Club Brugge je bio u igri, kao i neki klubovi iz Turske. Biukov talent privlači mnoge, pitanje je samo koliko u to spremni platiti. I za koliko ga je novca Hajduk spreman pustiti.

Znamo što Hajduk gubi s prodajom Biuka. Mladog igrača koji oduševljava brzinom i driblinzima, lakoćom baratanja s loptom, koji je prije godinu i pol dana, kada se tek pojavio na sceni, izgledao kao igrač kojem je samo nebo granica. Hajduk igrača sličnog Biuku nema u svlačionici.

I zato su Jakobušić i Nikoličius u nekoliko navrata već odbijali vrlo unosne ponude za mladog krilnog napadača. Po riječima Nikoličiusa neke su bile teške i oko 10 milijuna eura. Vjerojatno s bonusima. “Ne želim prodavati klupsko blago samo da bi klub preživio”. To je stav kojeg se Jakobušić čvrsto drži od prvog dana mandata na Poljudu.

Postoje – međutim – financijske granice preko kojih nitko ne može priječi, pa tako ni Jakobušić. Kao i pitanje što bi mogući Biukov transfer mogao donijeti Hajduku?

Komentari

komentara

« Povratak