NJEMAČKA: Prihodi klubova Bundeslige u padu…

FOTO:

Prihodi klubova Bundeslige u sezoni 2020./21. pali su za više od 8.5 posto na 3.47 milijardi eura sa 3.8 milijardi i to nakon što je zbog pandemije koronavirusa veliki broj utakmica igran bez navijača, objavila je u petak Njemačka nogometna liga (DFL).

U izvješću DFL-a navodi se da je pad u prihodima posebice vidljiv u prodaji ulaznica koja je u sezoni 2020./21. donijela 22.4 milijuna eura, za razliku od 520 milijuna zarađenih u tom sektoru u sezoni 2018./19. koja je prethodila pandemiji.

U prosincu 2020., DFL je predvidio pad od oko milijardu eura za sezonu 2020./21. ako navijači ne budu mogli na stadione tijekom cijele godine.

“U zadnje dvije godine pandemija je imala dramatičan ekonomski utjecaj na Bundesligu … Na žalost, to pogađa i ovu sezonu, posebno jer tribine i dalje često trebaju biti prazne”, izjavila je Donata Hopfen, glasnogovornica DFL-ovog izvršnog odbora.

Izvješće navodi da su klubovi manje voljni ulagati više u nove igrače jer i prihodi od transfera također pokazuju značajan pad i to na 469 milijuna eura sa 533 milijuna koliko je zabilježeno u sezoni 2015./16.

“Suočeni smo sa situacijom kakvu nismo još nikada imali. Razdoblje rasta koje smo uzimali zdravo za gotovo čini se da je gotovo”, dodala je Hopfen.

Komentari

komentara

« Povratak