NOVI ENGLESKI OKRŠAJ: Evo kad se igra Europski Superkup između Liverpoola i Chelseaja!

FOTO:

Prošle sezone engleski klubovi potpuno su izdominirali Europom. Vidjeli smo finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama te finale Europske lige između Chelseaja i Arsenala. Logično, to znači da ćemo vidjeti još jedan engleski dvoboj u Europskom Superkupu, a tu se ipak radi o još jednom vrlo bitnom trofeju.

TKO OSVAJA?

Mnogi su uvjereni kako su Englezi prošlom sezonom započeli novu dominaciju u europskom nogometu. Jesu li u pravu? To ćemo još vidjeti. No, zato će 14. kolovoza u Istanbulu snage odmjeriti Liverpool i Chelsea.

U pitanju je Europski Superkup koji se igra samo na jednu utakmicu. Liverpool je nešto uspješniji kad je u pitanju ovaj trofej. Naime, Redsi su čak pet puta igrali za taj trofej, a osvojili su ga tri puta (1977 protiv HSV Hamburga, 2001 Bayern Munchena i 2005. godine protiv CSKA Moskve).  S druge strane, Chelsea je tri puta zaigrao u Europskom Superkupu, a osvojili su ga samo jednom (1998. godine protiv Real Madrida).

Što se tiče pravih gospodara u tom natjecanju, na samom vrhu tablice nalaze se AC Milan i Barcelona. Ova dva giganta su osvojila po 5 Europska Superkupa. Real Madrid ima 4, dok Liverpool i Atletico Madrid su na 3 osvojena trofeja.

PRVI BOBANOV POTEZ U MILANU: DOVOĐENJE MLADE DINAMOVE ZVIJEZDE!

SRAMOTNO: Otkriven pravi razlog zbog kojeg je Ćaleta-Car otkazao nastup na U-21 EURU!

Komentari

komentara

« Povratak