OVI NISU NORMALNI: AEK objavio sramotnu poruku! Ne žele igrati s Dinamom!?

FOTO:

AEK je objavio priopćenje u kojem traži žestoku kaznu za Dinamo zbog navijačkih nereda koji su se dogodili u glavnom gradu grčke u ponedjeljak navečer, a u kojima je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris. Grčki prvak se pita kako njegovi nogometaši mogu izaći na teren nakon svega i tko ih tjera da igraju. Priopćenje AEK-a prenosimo u cijelosti.

“Potpuno isto pitanje koje muči naše navijače, što doznajemo zadnjih sati na sve načine, muči i nas: Kako je moguće da nakon barbarskog ubojstva Michalisa od strane čopora vagabundskih kriminalaca iz Hrvatske, AEK može ući na teren i igrati protiv ove momčadi?

Hoće li neki od njegovih ubojica biti na tribinama? Hoće li ondje biti njihovi suradnici u zločinu koji danas na društvenim mrežama slave ubojstvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju naš svijet i ponose se ubojstvom koje su počinili njihovi surdanici u organiziranom kriminalu?

Tko nas zapravo tjera da tu utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško ozlijeđenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovdje došli ubijati sastavni dio organizacije s kojom moramo igrati nogomet?

Je li lobiranje Hrvata u okvirima UEFA-e važnije od ljudskih života koje su ubojice oduzele? I zahtijeva li dobrobit europskog nogometa da naše igrače tjeramo da igraju nogomet kao da se ništa nije dogodilo?

Postoji samo jedan način: Trenutačna i stroga kazna odmah! Civilizirani europski nogometni svijet to čeka. Zajedno s AEK-om!” stoji u priopćenju.

Komentari

komentara

« Povratak